Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijepori se nastavljaju

Pero Ćorić: "Tražit ćemo da se ploča sa ZDS vrati u Jasenovac, to je stari hrvatski pozdrav"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je jučer vijest dana bila uklanjanje ploče s pozdravom "Za dom spremni" iz Jasenovca, ideološki prijepori nastavljaju se i danas.

Pero Ćorić, glavni tajnik stranke HSP AS u razgovoru za DNEVNIK.hr kazao je kako je HOS-ova ploča iz Jasenovca s natpisom "Za dom spremni" nezakonito uklaonjena te će tražiti njezin povratak.

Pročitajte i ovo Jasenovac Policija ga presrela MUP o srpskom ministru koji je pokušao otići u Jasenovac: "Posjet nije mogao biti odobren" Spomen park Jasenovac Najavio prosvjednu notu Dačić: ''Srpski ministar je htio u Jasenovac. Hrvatska policija ga je zaustavila i okružila''

"Mi kao HSP AS ćemo vratiti ploču u dogovoru s braniteljskim udrugama. Ploča je nezakonito uklonjena jer je ona od strane Skupštine grada Zagreba postavljena u skladu sa svim procedurama Odbora za postavljanje ploče gdje je usklađen tekst koji će stajati na njoj. Gradska skupština je digla ruku za to, među njima i HDZ i mnogi drugi. Ja i vodsstvo stranke smo bili dio nečijeg folklora što se pretvorilo u političku trgovinu. Na ploči stoji istinski stari hrvatski podrav. Bio sam u Vukovaru s nekoliko braniteljskih udruga i oni su također iskazali želju da ponovno postavimo ploču", kazao je Ćorić.

Poručio  je da su jučerašnje izjave HOS-ovac inicirane političkom trgovinom te da moraju otkriti tko im je što ponudio.

"Čelnici HOS-a su izigrani što potvrđuju izjave premijera i Štromara. Vratit ćemo ploču na isto mjesto. Strahujemo da će drugom fazom vladinog plana ZDS i sve ostale svetinje postati kriminalno djelo", kazao je Ćorić i dodao da će kao stranka inicirati postavljanje te ploče.

Tajnik HSP AS-a i nekadašnji saborski zastupnik (dok je HDZ bio u koalicijskoj vladi s HSP AS-om) poručio je kako o NDH ima izrazito negativan stav što znaju svi koji ga poznaju.

"Uvukao se strah u ljude koji su devedesetih branili državu, doslovne se boje uljuđenih proeuropskih političara kao što je Andrej Plenković", kaže Ćorić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene