Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što s upisom u vrtić?

Reakcije na odbijanje cijepljenja: ''Pernar preko zdravlja svog djeteta vodi predsjedničku kampanju''

Injekcija i cijepljenje, ilustracija (Foto: Getty Images)
Injekcija i cijepljenje, ilustracija (Foto: Getty Images) Getty Images
Aktualno Galerija Injekcija i cijepljenje, ilustracija (Foto: Getty Images) Injekcija i cijepljenje, ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Ivan Pernar (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Pernar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Mirando Mrsić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Saborski zastupnik Ivan Pernar pohvalio se da je dobio sina i da ga odbija cijepiti. U novoj objavi na Facebooku odbacio je tvrdnje da dijete neće moći u školu i obećao da će se u Saboru zalagati za to da necijepljena djeca mogu u javne vrtiće. Žestoko je reagirao saborski zastupnik Mirando Mrsić.

"Odbili smo da se djetetu daju ikakva cjepiva jer imam loša iskustva s prvim sinom, a naslušali smo se iz prve ruke svakakvih horor-priča od drugih roditelja...Ne vjerujemo u imunitet krda niti imamo mentalitet krda...", napisao je Ivan Pernar.

Pročitajte i ovo Alka Vuica nisu se proslavili Pjevačica, reality-zvijezda, slavni rukometaš, performer... Pogledajte koliko su glasova dobili Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

U novoj objavi odbacio je navode da dijete mora biti cijepljeno da bi moglo ići u školu. Kaže da to nije istina jer je škola obvezna. S vrtićem je druga priča, ali i za to zastupnik ima rješenje. ''Moja je želja da moje dijete ide u javni vrtić jer nemam potrebu pred drugima pokazivati da imam novca za privatni, ali ako je moje dijete u javnom nepoželjno, upisat ću ga u privatni'', napisao je Pernar. Dodao je da ga uopće neće upisati u vrtić ako se uspiju organizirati s poslom i uz pomoć ''baka-servisa'' jer ne smatra da je djeci za socijalizaciju potreban vrtić.

''Međutim, ono što vam mogu obećati jest da će necijepljena djeca imati mogućnost upisa u javne vrtiće ako moja ruka, odnosno stranka koju predstavljam, bude prevaga za odlučivanje o većini u Saboru. Zato pozivam sve roditelje koji ne žele cjepiti svoju djecu da me podrže na izborima jer razmišljam kao i oni'', napisao je Pernar na Facebooku, na kojem ga prati 286 tisuća ljudi.


Na Twitteru je reagirao saborski zastupnik Mirando Mrsić.

 

 

''Cijepljenje spašava živote, cijepljenje je spasilo milijune života. Budite odgovorni i cijepite svoju djecu. Zaštitite njihovo zdravlje i zdravlje druge djece! Ne slušajte Pernara, koji preko zdravlja svog djeteta vodi predsjedničku kampanju'', poručio je Mrsić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene