Saborski zastupnik Ivan Pernar pohvalio se da je dobio sina i da ga odbija cijepiti. U novoj objavi na Facebooku odbacio je tvrdnje da dijete neće moći u školu i obećao da će se u Saboru zalagati za to da necijepljena djeca mogu u javne vrtiće. Žestoko je reagirao saborski zastupnik Mirando Mrsić.

Galerija


"Odbili smo da se djetetu daju ikakva cjepiva jer imam loša iskustva s prvim sinom, a naslušali smo se iz prve ruke svakakvih horor-priča od drugih roditelja...Ne vjerujemo u imunitet krda niti imamo mentalitet krda...", napisao je Ivan Pernar.

Vezani članci Cijepljenje (Foto: Getty Images) Dječja pravobraniteljica objasnila je li necijepljenje kršenje prava djeteta: ''Roditelji često nisu informirani'' Bernard Klaić, epidemiolog (Foto: Dnevnik.hr) Nemojte se povoditi za Pernarom! ''Necijepljena djeca mogu oboljeti od teške tuberkuloze, tetanusa, dječje paralize...''

U novoj objavi odbacio je navode da dijete mora biti cijepljeno da bi moglo ići u školu. Kaže da to nije istina jer je škola obvezna. S vrtićem je druga priča, ali i za to zastupnik ima rješenje. ''Moja je želja da moje dijete ide u javni vrtić jer nemam potrebu pred drugima pokazivati da imam novca za privatni, ali ako je moje dijete u javnom nepoželjno, upisat ću ga u privatni'', napisao je Pernar. Dodao je da ga uopće neće upisati u vrtić ako se uspiju organizirati s poslom i uz pomoć ''baka-servisa'' jer ne smatra da je djeci za socijalizaciju potreban vrtić.

''Međutim, ono što vam mogu obećati jest da će necijepljena djeca imati mogućnost upisa u javne vrtiće ako moja ruka, odnosno stranka koju predstavljam, bude prevaga za odlučivanje o većini u Saboru. Zato pozivam sve roditelje koji ne žele cjepiti svoju djecu da me podrže na izborima jer razmišljam kao i oni'', napisao je Pernar na Facebooku, na kojem ga prati 286 tisuća ljudi.


Na Twitteru je reagirao saborski zastupnik Mirando Mrsić.

 

 

''Cijepljenje spašava živote, cijepljenje je spasilo milijune života. Budite odgovorni i cijepite svoju djecu. Zaštitite njihovo zdravlje i zdravlje druge djece! Ne slušajte Pernara, koji preko zdravlja svog djeteta vodi predsjedničku kampanju'', poručio je Mrsić.