Ivan Pernar (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Ivan Pernar (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tri dana nakon što je saborski zastupnik Ivan Pernar slabodobitno objavio kako mu je katarski emir Tamim bin Hamad al Thani poklonio skupocjeni sat, čime je prekršio zakon, demonstrativno ga je odlučio ostaviti u tajništvu Sabora uz napomenu da se ipak nada da će mu ga Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa vratiti natrag.


Na svojoj Facebook stranici Pernar je prvo objavio kako je poklonio sat onima kojima je on potrebniji i kojima će bolje služiti, da bi kasnije objavio kako ga je predao u Sabor, protivno svakom protokolu, te da čeka odluku Povjerenstva. Nadodao je kako se nada da će mu sat ipak biti vraćen. 

Vezani članci Sabor Oporba oštro protiv kažnjavanja građana: "Ako će se ljudima zabranjivati stvari koje su inače normalne, onda smo u izvanrednom stanju" Ante Sanader Sanader se ne želi ispričati Hajdukoviću zbog sramotnog ispada: "Tko je koga istukao, ja ne znam"

Podsjećamo, sve je započelo kada se zastupnik Živog zida pohvalio skupocjenim poklonom katarskog emira. Sat je marke Chopard, koji se na web stranicama te kuće prodaje za više od 3000 eura. Fotografiju sata Pernar je objavio na svojoj Facebook stranici uz komentar: "Hvala katarskom emiru, Bog ga blagoslovio!"

Problem je nastao u trenutku kada su ''neupućenog'' Pernara upozorili kako je primivši taj poklon prekršio zakon koji nalaže da dužnosnici i zastupnici ne smiju primati poklone u vrijednosti većoj od 500 kuna. Zatražio je i službeno mišljenje Povjerenstva o tome je li poklonjeni sat oblik mita ili nije te na koji način bi on mogao utjecati na njegove odluke.