Ivan Pernar (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Ivan Pernar (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Tri dana nakon što je saborski zastupnik Ivan Pernar slabodobitno objavio kako mu je katarski emir Tamim bin Hamad al Thani poklonio skupocjeni sat, čime je prekršio zakon, demonstrativno ga je odlučio ostaviti u tajništvu Sabora uz napomenu da se ipak nada da će mu ga Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa vratiti natrag.


Na svojoj Facebook stranici Pernar je prvo objavio kako je poklonio sat onima kojima je on potrebniji i kojima će bolje služiti, da bi kasnije objavio kako ga je predao u Sabor, protivno svakom protokolu, te da čeka odluku Povjerenstva. Nadodao je kako se nada da će mu sat ipak biti vraćen. 

Vezani članci Miro Bulj (Foto: Igor KraljPIXSELL/PIXSELL) U ovom sazivu Sabora najviše je govorio Miro Bulj. Evo koji zastupnici za 15.000 kuna nisu ni zucnuli Ivan Pernar (Foto: Dnevnik.hr) Nakon upozorenja Jandrokovića: Ivan Pernar osam i pol minuta šutio za govornicom

Podsjećamo, sve je započelo kada se zastupnik Živog zida pohvalio skupocjenim poklonom katarskog emira. Sat je marke Chopard, koji se na web stranicama te kuće prodaje za više od 3000 eura. Fotografiju sata Pernar je objavio na svojoj Facebook stranici uz komentar: "Hvala katarskom emiru, Bog ga blagoslovio!"

Problem je nastao u trenutku kada su ''neupućenog'' Pernara upozorili kako je primivši taj poklon prekršio zakon koji nalaže da dužnosnici i zastupnici ne smiju primati poklone u vrijednosti većoj od 500 kuna. Zatražio je i službeno mišljenje Povjerenstva o tome je li poklonjeni sat oblik mita ili nije te na koji način bi on mogao utjecati na njegove odluke.