Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije oduševljen

Nada se da će mu ga vratiti: Pernar ostavio sat koji mu je poklonio katarski emir u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri dana nakon što je saborski zastupnik Ivan Pernar slabodobitno objavio kako mu je katarski emir Tamim bin Hamad al Thani poklonio skupocjeni sat, čime je prekršio zakon, demonstrativno ga je odlučio ostaviti u tajništvu Sabora uz napomenu da se ipak nada da će mu ga Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa vratiti natrag.

Na svojoj Facebook stranici Pernar je prvo objavio kako je poklonio sat onima kojima je on potrebniji i kojima će bolje služiti, da bi kasnije objavio kako ga je predao u Sabor, protivno svakom protokolu, te da čeka odluku Povjerenstva. Nadodao je kako se nada da će mu sat ipak biti vraćen. 

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Alka Vuica nisu se proslavili Pjevačica, reality-zvijezda, slavni rukometaš, performer... Pogledajte koliko su glasova dobili

Podsjećamo, sve je započelo kada se zastupnik Živog zida pohvalio skupocjenim poklonom katarskog emira. Sat je marke Chopard, koji se na web stranicama te kuće prodaje za više od 3000 eura. Fotografiju sata Pernar je objavio na svojoj Facebook stranici uz komentar: "Hvala katarskom emiru, Bog ga blagoslovio!"

Problem je nastao u trenutku kada su ''neupućenog'' Pernara upozorili kako je primivši taj poklon prekršio zakon koji nalaže da dužnosnici i zastupnici ne smiju primati poklone u vrijednosti većoj od 500 kuna. Zatražio je i službeno mišljenje Povjerenstva o tome je li poklonjeni sat oblik mita ili nije te na koji način bi on mogao utjecati na njegove odluke. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene