Avion MiG-a 21 Rudolfa Perešina noćas su preselili s Trga kralja Petra Krešimira IV. u vojnu bazu Marko Živković na Plesu. MiG je od 12. svibnja bio izložen ispred zgrade Ministarstva obrane i u tom ga je razdoblju obišlo više od 110.000 ljudi.

Galerija


Avion je iz Austrije vraćen u Hrvatsku u povodu obilježavanja 24. obljetnice pogibije Rudolfa Perešina te 28. obljetnice osnivanja Hrvatske vojske. Zahvaljujući angažiranosti hrvatske Vlade i izvrsnim odnosima s Republikom Austrijom, Perešinov MiG-21 kojim je u listopadu 1991. godine iz Bihaća preletio u Klagenfurt, vraćen je u domovinu nakon 28 godina. 

Vezani članci Policija istražuje podstanarski stan muškarca kojeg se dovodi u vezu sa smrću djevojke u Sopotu Muškarac koji je u Novom Zagrebu ostavio tijelo djevojke zamotano u tepih sumnjiči se da joj je dao drogu i pustio je da umre Domagoj Mikić Detalji iskaza privedenog muškarca: "Bili su zajedno u stanu. On se onesvijestio, a kad se probudio, djevojka je bila mrtva i uspaničio se"

MiG je u Hrvatsku vraćen 7. svibnja, rastavljen u dijelove, u kamionima Hrvatske vojske. Zrakoplov koji je 1991. pripadao JNA, 28 godina bio je u Austriji, izložen u Vojno-zrakoplovnom muzeju u gradiću Zeltwegu.