Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novinar Željko Peratović potvrdio je da mu je u petak poslijepodne vraćena oprema koju mu je policija zaplijenila lani u listopadu nakon što je uhićen zbog sumnje da je na svom blogu odavao državne tajne.


Peratović je izjavio da je u petak poslijepodne policija
telefonski obavijestila njegova odvjetnika da mogu doći po opremu, odnosno preostale Peratovićeve stvari koje mu policija još nije vratila.

Vezani članci Davor Fabijanić Očaj u Čučerju: "Morao sam skupiti dva i pol, tri kilograma dokumenata. Koštalo je oko 12.000 kuna. A sve je zapelo" Pristaše Donalda Trumpa Trump je čuvao i to: FBI zaplijenio i dokument o nuklearnoj sposobnosti jedne zemlje

Iz računala, koje mu je policija vratila nakon višemjesečne pretrage, izbrisani su sporni dokumenti s oznakom državne tajne, a nije mu vraćeno 2.500 do 3.000 stranica dokumenata.

"To nisu državne tajne, već su to razni tekstovi koje sam objavljivao u Globusu i Nacionalu", kazao je Peratović.

U četvrtak, kada je Peratović bio na policiji na obavijesnom
razgovoru radi nastavka pretrage njegovih stvari, vraćeni su mu monitor, CD-ovi, telefaks, 'scanner' i mobitel.

Peratović je kazao da je u četvrtak završena kriminalistička obrada, no dodao je da ne zna hoće li protiv njega biti podignuta optužnica. Iako je u petak očekivao da će konačno saznati zašto ga se konkretno tereti i koji je sadržaj kaznene prijave, to se, kazao je, nije dogodilo jer njemu i njegovu odvjetniku istražni sudac nije odobrio uvid u spis.

Zbog sumnje da je na blogu objavljivao dokumente s oznakom državne tajne, Peratović je uhićen lani, 17. listopada.
Prije privođenja policija mu je temeljem sudskog naloga oduzela računala, CD-ove i nekoliko tisuća dokumenata.

Peratović, koji je tvrdio da su sporni dokumenti koje je objavljivao na blogu već bili poznati u javnosti, idući je dan pušten iz policije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju