Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne može trpiti pritisak

Peratović najavio odlazak iz Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slobodni novinar i bloger Željko Peratović najavio je danas da će s obitelji privremeno napustiti Hrvatsku jer više ne može trpjeti pritisak s obzirom da je ministar unutarnjih poslova protiv njega podnio više kaznenih prijava.

Peratović smatra da Tomislav Karamarko zloupotrebljava položaj zbog čega on, kako tvrdi, često mora ići u policiju na obavijesne razgovore. 'Godinama sam se obraćao institucijama i koristio sva pravna sredstva kako bi zaštitio svoja prava i nisam uspio', kazao je Peratović na konferenciji za novinare u Hrvatskom novinarskom društvu (HND).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gospon Profesor 'U bezdan se, Hrvatice i Hrvati, i svi građani Republike Hrvatske, može propadati jako, jako dugo' Slika nije dostupna Bloger Krule u Zagrebu!

Peratović je ispričao da je Kramarko protiv njega podigao kaznenu prijavu zbog odavanja državne tajne, optužni prijedlog zbog širenja lažnih vijesti i uznemiravanja javnosti i kaznenu prijavu zbog povrede tajnosti podataka. Tvrdi da za pritisak na njega koriste i njegovu kćer jer je, kaže, temeljem anonimne prijave bio optužen i za njezino zlostavljanje.

Predsjednik HND-a Zdenko Duka izjavio je da svaki građanin ima pravo na privatne prijave, no smatra da to, kad je riječ o konkretnom slučaju, može štetiti ugledu Hrvatske u pogledu slobode medija i demokracije. Duka smatra da treba osigurati poštenu proceduru kako bi se Karamarkove tužbe tretirale jednako kao i tužbe ostalih građana.

>> Peratović: Vratili su mi foto aparat s ispražnjenom memorijskom karticom

Novinarka i aktivistica civilnog društva Vesna Kesić ustvrdila je da se u slučaju Peratovića krši elementarna politička kultura i zlorabi pozicija moći. Razmjer moći između Karamarka, koji je bio šef obavještajnih službi, i jednog blogera je ogroman jer Karamarko ima veliko polje moći iz kojeg može djelovati, ustvrdila je. Ocijenila je da je Karamarko politički nepromišljen i da bi kao ministar trebao imati visoki prag tolerancije na nelagodu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene