Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava je uklonio spornu snimku koja posljednjih dana puni medije i društvene mreže.

Galerija +0 Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr)

Na spornoj snimci se vide učenici koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku koji nisu ustali na hrvatsku himnu. Doznajemo da je snimka uklonjena.

Vezani članci Srpska zajednica ostaje bez prava u Vukovaru - 2 Srpskoj zajednici u Vukovaru manja prava, Penava: "Vukovar će dobiti svoju šansu sigurno za 10 godina stabilnosti" Porfirije u Vukovaru - 2 Porfirije dolazi u Vukovar na obljetnicu pogibije Blage Zadre, Penava: "Ne mogu na taj posjet gledati kao na nešto dobro"

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava komentirao je za N1 uklanjanje snimke djece koja sjede dok se izvodi himna. Kaže kako je snimku sa stranica grada maknuo pod utjecajem pravobraniteljice.

"Mogu reći da je pod utjecajem pravobraniteljice, budući sam dobio službeni dopis u kojemu se ukazuje da bi bilo dobro maknuti snimku koja je bila i predmet moje konferencije u smislu ukazivanja na puzajuću velikosprsku agresiju unutar Vukovara. Jednako tako, snimka je javno dostupna na društvenim mrežema jer je bila dio emisije emitirane na jednoj lokalnoj televiziji" objasnio je Penava.

"Uvažavajući institicuju pravobranitelja za djeci i cijeneći da ono što sam htio napraviti, ukazati na sustavno djelovanje na određen broj djece u Vukovaru koju se uči da ne vole i ne poštuju državu u kojoj se nalaze, smatrao sam da je cilj postignut i onaj tko je htio je vidio dokaze koje nitko nije osoporio. To su činjenice koje stoje. Zadnje što mi je bio cilj je dovesti bilo koje dijete u opasnost. Nažalost, ostaje pitanje, ali tim će se baviti pravobraniteljica i institicije, tko to sustavno djeluje na tu istu djecu i tko ih instruira i čini od njih mlade nezadovoljne ljude koji ne vole hrvatsku državu ni bilo što što je hrvatsko", rekao je vukovarski gradonačelnik.

Podsjetimo, sa stranica Grada Vukovar uklonjena je ranije u srijedu snimka učenika vukovarske Tehničke škole srpske nacionalnosti koji sjede za vrijeme izvođenja hrvatske himne na jednom sportskom događaju prošle godine.

Spomenuta snimka izazvala je burne reakcije javnosti posljednjih dana. Vukovarski gradonačelnik u povodu 21. godišnjice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja izjavio je da je Vukovar epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije i upitao se hoće li se šutjeti na činjenicu da srednjoškolci nastave na srpskom jeziku ne ustaju na hrvatsku himnu. Kao dokaz svojim tvrdnjama objavio je i snimku na kojoj se vide učenici Tehničke škole u Vukovaru koji sjede dok se izvodi himna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju