Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Referendum o braku

Peđa Grbin: Ja to ne želim, ali prisililo me 750.000 građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik saborskog odbora za Ustav Peđa Grbin osobno nije za raspisivanje referenduma o ustavnoj definiciji braka, ali kaže kako ga je 750.000 potpisa građana na to prisililo.

Saborski odbor za zakonodavstvo dao je potporu SDP-ovom prijedlogu za raspisivanje referenduma koji je tražila inicijativa 'U ime obitelji'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Definicija braka 'U ime obitelji' skupili više od 710.000 potpisa za referendum Slika nije dostupna 'U ime obitelji' 'Uvjereni smo da ćemo prikupiti i više od 450 tisuća potpisa!'

U raspravi su se članovi odbora dotakli i upozorenja Ustavnog suda koji je jasno kazao kako je za zastupnike rezultat referenduma obvezujući i kako odluku građana moraju poštivati. SDP-ov Peđa Grbin kao predlagatelj ponovio je kako pitanje za referendum smatra diskriminatornim. Kazao je kako izlazimo iz kruga zemalja poput Portugala, Francuske, Španjolske, Nizozemske, a ulazimo u krug zemalja poput Moldavije i Bjelorusije.

>> Grbin: Odluke Ustavnog suda se moraju poštovati i kada se s njima ne slažemo

Istaknuo je kako on osobno to ne želi, no da ga je 750 tisuća potpisa građana prisililo da predloži raspisivanje referenduma. Grbin je dodao kako ne preostaje ništa nego da 'se apelira na hrvatske građane da ne osuđuju nekoga tko voli drugačije'.

Vanjski član odbora Mladen Godek kazao je kako je pitanje za referendum na granici protuustavnosti i apsurda jer postoji mogućnost da se nakon izmjene Ustava pokrene procedura za ukidanje i neustavnost.

Josip Kregar smatra da treba pričekati s odlukom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene