Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O upozorenju suda

Grbin: Odluke Ustavnog suda se moraju poštovati i kada se s njima ne slažemo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne stišavaju se reakcije na upozorenje Ustavnog suda. Danas se oglasio i predsjednik odbora za Ustav - Peđa Grbin.

Iako se s njom ne slaže, poštovat će se odluka Ustavnog suda, kaže Grbin, u kojoj stoji kako volja naroda iskazana na referendumu izravno mijenja Ustav i da Sabor nema pravo naknadno o tome odlučivati.

>>
Kregar: Upozorenje Ustavnog suda treba smatrati vrlo ozbiljnim

Pročitajte i ovo Screenshot Peđa Grbin "Naša je pozicija jasna" Grbin nakon pregovora s Domovinskim pokretom: "Ono što je na stolu nije im neprihvatljivo, istaknuli smo dvije stvari" Slika nije dostupna Odluka odbora za Ustav Evo koja se sve ograničenja za raspisivanje referenduma uvode

'Odluke Ustavnog suda se moraju poštivati čak i onda kada se s njima ne slažemo, niti u formalnom, niti u materijalnom smislu. Sljedeći će se tjedan u Saboru provesti rasprava o odluci o raspisivanju referenduma. Vjerojatno će se ta odluka i donijeti', kazao je Grbin.

Upozorenje Ustavnog suda komentirao je i potpredsjednik Odbora za Ustav Vladimir Šeks. 'Je li moguće da se izvede još nekakav manevar da se to izbjegne? Moguće je napraviti neki salto mortale da se i taj tehnički dio izigra, ali to obično završava skokom, tako da onaj tko ga izvodi slomi vrat', kazao je Šeks.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene