SDP-ov Peđa Grbin nakon velikog uspjeha na parlamentarnim izborima najavio je kandidaturu za mjesto predsjednika stranke. Dobio je već i podršku od nekih kolega.

Galerija


Nakon debakla na parlamentarnim izborima i povlačenja Davora Bernardića s čela stranke, SDP traži novo vodstvo. Prvi je svoju kandidaturu istaknuo Peđa Grbin. Kaže kako ga na to obvezuje velik broj glasova koje je dobio u nedjelju i koji su ga s posljednjeg mjesta na listi ipak doveli do saborskog mandata.

Vezani članci Peđa Grbin Glavni odbor SDP-a o suradnji s Možemo! i raspuštanju nekih lokalnih organizacija stranke, pred središnjicom zapaljeni lampaši Peđa Grbin SDP raspustio zagrebačku organizaciju: ''Odluka se odnosi na one koji su SDP smatrali servisom za zapošljavanje''

Peđa Grbin bio je jedan od najžešćih kritičara Davora Bernardića i jedan od četvorice članova predsjedništva stranke koji su zbog toga i suspendirani. No, u razjedinjenom SDP-u očekuje se još kandidata za predsjednika stranke.

"Ja nakon ovakvog rezultata nemam više pravo stajati po strani i praviti se da me se sve ovo oko mene ne tiče. Ja imam obvezu biti pokretač, ja imam obvezu biti motivator, ja imam obvezu krenuti prvi i pozvati svoje kolegice i kolege da krenu za mnom u stvaranje prvo novog SDP-a, a onda nove Hrvatske", izjavio je Grbin.

Europarlamentarka Biljana Borzan potvrdila je da je za nju Grbin dobar kandidat jer je riječ o čovjeku koji ima veliko iskustvo, a koji se pokazao kao marljiv zastupnik. Ipak, ističe kako će se još morati dokazati kao onaj koji okuplja, što nije lako.

"Ja vjerujem da će i ovaj kandidacijski ciklus iznjedriti zapravo puno kandidatura i da ćemo moći stvarno birati najbolje od najboljeg", uvjeren je Domagoj Hajduković koji o konkretnim imenima ipak nije želio govoriti.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr