Pristižu reakcije na kandidaturu Miroslava Škore za predsjednika RH. SDP-ov Peđa Grbin Škoru je usporedio s kraljem Aleksandrom Karađorđevićem.

Galerija


Miroslav Škoro u nedjelju ujutro i službeno je objavio svoju kandidaturu za predsjednika. Najavio je da će zatražiti veće ovlasti i promjenu Ustava.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović čita Pipi Dugu Čarapu (Foto: Screenshot/YouTube) Video koji ne smijete propustiti: Predsjednica u svom uredu sjedi i čita - Pipi Dugu Čarapu Miroslav Škoro (Foto: Damir Spehar/PIXSELL) "Ako je u pravu, onda živim u fašističkoj državi, a to ne želim. Ako nije, onda treba vidjeti zašto ugrožava ustavnopravni poredak Hrvatske"

SDP-ov Peđa Grbin Škoru je usporedio s kraljem Aleksandrom Karađorđevićem i njegovim govorom iz siječnja 1929. godine i njegovo proglašenje diktature.

Grbinovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Nastupio je čas, kad između Naroda i Kralja ne može i ne sme više biti posrednika. ... Moju je dušu razdirao vapaj naših narodnih masa radnih i rodoljubivih, ali i namučenih, koje su rukovođene svojim prirodnim i zdravim rasuđivanjem, već odavno nazirale da se više ne može ići putem kojim se dosad išlo."

Vjerujem da nisam jedini koji se sa satova povijesti sjeća ovog proglasa. Jednog od mnogih sličnih kojima diktator narodu poručuje da je došlo vrijeme da stvar preuzme u svoje ruke. Različitog samo po tome što je taj diktator vladao i nad našom zemljom.

Vremena su možda drukčija, osobe su različite, ali tendencije iste. Miroslav Škoro je danas objavio svoju kandidaturu u kojoj je poručio da, ako on postane Predsjednik Republike, između njega i naroda neće biti posrednika. Pametnom dosta", stoji u objavi.

 

 

Kolege policajca stradalog u strašnoj nesreći u Istri: "Najviše nam je žao njegove supruge... Za mjesec dana treba roditi njihovo drugo dijete"