Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'EU-asimilacija'

Pavuna: Nisam za ulazak u ovakvu EU-tvorevinu koja se raspada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati hrvatski znanstvenik Davor Pavuna izjavio je u povodu referenduma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji da nije za ulazak Hrvatske u ovakvu EU-tvorevinu jer se i globalistička konstrukcija i EU raspadaju.

Pavuna čestita svim hrvatskim pregovaračima jer su nas doveli do pravne EU-kompatibilnosti, a to je, kako napominje, svakako bolje nego ‘legalistički’ boljševizam koji ustvari i dalje postoji u glavama većine naših partitokrata.

‘Dakla, jasno podupirem našu EU-komapatibiilnost, ali sam protiv nepripremljenoga, nekritičnoga ulaska u EU jer to ne rješava naše strukturalne financijske probleme, a gubimo suverenost’, izjavio je.

>> Budite uz Dnevnik Nove TV

Znanstveni dosezi prof. dr. Davora Pavune poznati su u svijetu, profesor je na Federalnom institutu za tehnologiju u Lausannei (EPFL), gdje je voditelj skupine za supravodljivost i ravnatelj Centra za nove elektronske materijale. Osim toga, predaje opću fiziku inženjerima te fiziku kvantnih fluida na doktorskome studiju.

Pavuna smatra kako trenutačno vlada ‘EU-konfuzija te EU neće riješti niti jedan od naših istinskih problema’.

‘Vladajuća partitokracija u nekritičnim euroasimilacijama nije istinski obavještavala građane koji su realni izazovi te ozbiljne mane i bolje alternative EU-a’, izjavio je, dodajući kako ima deset puta više ‘reklama’ o prednostima tzv. EU-a, a tek tu i tamo poneka razumna, skeptična EU-analiza.

Pavuna tvrdi kako je trajno rješenje Europa suverenih nacija jer umjetno stvoreni ljudski sustavi po definiciji nisu pravedni, pa tako ni EU, što nam, kako podsjeća, potvrđuje na mnogim primjerima i naša povijest.

‘Ako Hrvatska (p)ostane tek lijepa parcela raznim 'turist-financijašima', to je loš put za nas. Treba nam suverena i samosvjesna strategija, a nju ovi partitokrati nemaju. Ova EU-asimilacija je uradak izgubljene djece 'lijeve' internacionale te sluganskih partitokrata, a ne suverenih prohrvatskih, umreženih znalaca. Jedini put jest identitet - budimo svoji, autentično samosvojni! To su nas učili i svi naši (i svjetski) veliki umovi, koji se nisu mirili sa sluganskim mentalitetom’, zaključio je Davor Pavuna. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene