Pas Rex koji pomaže karlovačkim vatrogascima, a kojeg su, kako se pretpostavlja, provalnici brutalno pretukli, svakim danom sve više napreduje.

Galerija


"Danas je još bolje nego jučer", kaže Rexov vlasnik Dejan, koji od subote pazi na njegove ozljede. Dejan je u subotu navečer bio na poslu kad je Rex ozlijeđen. Dejanova supruga pustila je Rexa na dvorište jer je mislila da pas mora obaviti nuždu, no brzo ga je našla bez svijesti. 

Vezani članci Potrazni pas Rex K9 tima DVD Karlovac (Foto: Facebook/DVD Karlovac) Provalnike pokušao spriječiti u krađi: Pajserom tukli Rexa, vatrogasnog psa za potragu Slika nije dostupna Rex rješava hrvatski slučaj

Odvezli su ga kod veterinara, dali su mu lijekove, a dobio je i infuziju.

Vatrogasci DVD-a Karlovac odmah nakon napada na Facebooku objavili su slike pretučenog Rexa kod veterinara. Pretpostavili su da su ga pajserom napali provalnici.

Danas, tri dana poslije toga, hrabri je pas mnogo bolje. 

"Rex se danas, noćas i ujutro sam digao i napravio par koraka", objavili su iz DVD-a Karlovac uz fotografiju psa sa zamotanom šapom. U komentarima su svi Rexu čestitali na oporavku. 

Rex ima 15 mjeseci i prolazi obuku za psa tragača. Kad dobije licencu, spašavat će ljudske živote, tražit će ih iz ruševina i po šumama.