Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabri dlakavac

Oporavlja se pas kojeg su provalnici brutalno pretukli: "Rex se još teško kreće. Samo da mi se oporavi, on je još beba"

Potrazni pas Rex K9 tima DVD Karlovac (Foto: Facebook/DVD Karlovac)
Potrazni pas Rex K9 tima DVD Karlovac (Foto: Facebook/DVD Karlovac) Facebook/DVD Karlovac
Aktualno Galerija Potrazni pas Rex K9 tima DVD Karlovac (Foto: Facebook/DVD Karlovac) Potrazni pas Rex K9 tima DVD Karlovac (Foto: Facebook/DVD Karlovac) Foto: Facebook/DVD Karlovac Rex će jednom spašavti živote (Foto: Dejan R.) - 8 Rex će jednom spašavti živote (Foto: Dejan R.) - 8 Foto: Dejan R. Rex će jednom spašavti živote (Foto: Dejan R.) - 7 Rex će jednom spašavti živote (Foto: Dejan R.) - 7 Foto: Dejan R. Rex kao štene (Foto: Dejan R.) - 6 Rex kao štene (Foto: Dejan R.) - 6 Foto: Dejan R. +3 Rex će jednom spašavti živote (Foto: Dejan R.) - 5 Galerija 1/8 >>
Pas Rex koji pomaže karlovačkim vatrogascima, a kojeg su, kako se pretpostavlja, provalnici brutalno pretukli, oporavlja se od posljedica napada.

"Njuška mu je malo otečena, ali nadamo se da će sve biti u redu", kažu nam iz DVD-a Karlovac. Njihova potražnog psa netko je ozlijedio u subotu kasno navečer.

Pročitajte i ovo Potrazni pas Rex K9 tima DVD Karlovac (Foto: Facebook/DVD Karlovac) Dio K9 tima DVD Karlovac Provalnike pokušao spriječiti u krađi: Pajserom tukli Rexa, vatrogasnog psa za potragu

I Dejan, Rexov vodič, kaže kako je Rexu danas bolje. 

"Dobio je infuzije. Sam se pomiče i reagira na zvukove, na glas i na šuškanje. Teško se još sam diže, ali pokušava šapama dohvatiti lopticu. Samo da mi se oporavi, on je još beba", s glasom punim brige kaže Dejan.

Rex je star 15 mjeseci, voli igru i, kao pravi njemački ovčar, akciju. 

"Stalno nešto mora raditi, mora imati neku zanimaciju kako ne bi postao ćudljiv. Mora se izmoriti tijekom dana. Nabavio sam ga za sebe, ali sam shvatio da je talentiran i da bi trebao proći obuku kako bi dobio licencu za potražnog psa", objašnjava Dejan.

U "školu" je Rex krenuo još kao štene, s pet mjeseci. Treninge ima dva ili tri puta tjedno, a sad, preko ljeta, nešto rjeđe. U početku mu je dobro išlo njuškanje i potraga u zatvorenim prostorima, no sad je izvježbao traganje u šumi, kroz granje i grmlje. U tome mu pomaže Čili, pas s kojim živi u Dejanovoj obitelji. Vole se kao braća, a tako se i ponašaju. Među njima je uvijek neko natjecanje. 

"Non-stop se šmucaju kroz neko granje i uvijek se natječu tko će donijeti lopticu. Smiješno je što Rex Čilija sluša, iako je puno veći od Čilija. No on još nije svjestan koliko je velik. Beba je u duši", kaže Dejan i za Rexa dodaje da nikad nije bio agresivan. Opušten je pas, ako mu se spava, on zaspi nasred dvorišta, čak i na kiši. 

Dejan i dalje ne može vjerovati da ga je netko napao. Ni danas ne znaju što mu se dogodilo.

"Supruga ga je našla na dvorištu bez svijesti. Nemam što poručiti tim ljudima. Samo želim da se naš Rex što prije oporavi i da ovo ne ostavi nikakve posljedice na njega", kaže Dejan. 

Kad naraste i završi obuku, Rex će dobiti licencu. Pas kojeg je netko napao i teško ga ozlijedio ubuduće će spašavati ljude iz ruševina, tražiti ih po šumama. Jednog dana s vatrogascima će smjeti i u helikopter kako bi nekome spasio život. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene