Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odbacio je u utorak spekulacije da je HDZ "izlobirao" odgodu primanja Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića u Europsku pučku stranku (EPP) zbog interesa njegove stranke i uspjeha na parlamentarnjim izborima.


"HDZ nije izlobirao tu odluku već se radi o odluci Predsjedništva EPP-a", kazao je Andrej Plenković novinarima nakon predstavljanja HDZ-ova programa za osobe s invaliditetom u KD Vatroslav Lisinski upitan je li HDZ zbog kampanje izlobirao takvu odluku EPP-a. Navevši da je tu informaciju dobio jučer, Plenković je najavio i da će predsjednik EPP-a Joseph Daul doći u četvrtak na završni skup podržati HDZ te će novinari imati prigodu direktno ga o tome pitati.

Vezani članci Plenković stiže na Predsjedništvo HDZ-a Plenković o oporbi: "Cijela ta ekipa nastoji prekriti sramotu koju su učinili Hrvatskoj" Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković potvrdio da će čelu radne skupine za izradu novog statuta HDZ-a biti Šeksov posinak

Odluka o primanju Srpske napredne stranke (SNS) u pridruženo članstvo Europske pučke stranke odgođeno je iz političkih razloga za studeni, doznaje se u utorak u EPP-u. "Na prijedlog predsjedništva EPP-a glasovanje na političkoj skupšitni EPP-a, koja se održava u utorak, o zahtjevu za primanje u pridruženo članstvo SNP-a odgođeno je za studeni", rečeno je Hini u EPP-u.

Zadaća HDZ-a je poboljšati položaj osoba s invaliditetom

Plenković je u izjavi novinarima zahvalio saborskoj zastupnici i kanidadtkinji u I. izbornoj jedinici za saborsku zastupnicu Ljubici Lukačić na njezinom radu na poboljšanju položaja osoba s invaliditetom i njihovoj integraciji u društvo. Naglasio je kako danas u zemlji ima pola milijuna osoba s invaliditetom, a njih oko 80 milijuna na razini EU.

"Zadaća je HDZ-a - koji ima jasnu komponentu društvene solidarnosti, uključenosti i pravednosti, da u budućim aktivnostima primjenjuje sve međunarodne konvencije i koristi sredstva iz Europskog socijalnog fonda te poboljša hrvatski zakonodavni okvir, kao i druge mehanizme, koji će omogućiti što bolji obrazovni sustav, punu integraciju, zapošljavanje te deinstitucionalizaciju i udomljivanje osoba s invaliditetom. Također, založit će se i za kvalitetniju institucionalnu zaštitu za one osobe s invaliditetom za koje drugačija vrsta skrbi nije moguća", poručio je. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju