Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kandidati Narodne koalicije u I., odnosno II. izbornoj jedinici, HSU-ov Stjepan Mesić i HNS-ova Anka Mrak-Taritaš, istaknuli su u utorak važnost preferencijalnog glasovanja kojim građani daju glas točno određenoj osobi za koju žele da ih zastupa u parlamentu, odnosno izvršnoj vlasti.


Mesić, bivši hrvatski predsjednik, je na 11. mjestu liste Narodne koalicije u I. izbornoj jedinici, a bivša ministrica graditeljstva 8. u II. izbornoj jedinici, što pretpostavlja da će oboje biti izabrani samo ako dobiju dovoljan broj preferencijalnih glasova, pa su upravo stoga ukazali na važnost glasovanja i zaokruživanja broja ispred nečijeg imena i prezimena.

Vezani članci Anka Mrak Taritaš Anka Mrak Taritaš ima koronavirus: "Danas sam dobila pozitivan nalaz, nemam značajnijih simptoma" Grafit kod Kovačevićeva kluba - 2 Na šanku brojač novca?!? Ministar Butković potvrdio da je dva puta bio u Klubu. Mesić priznao da je bio i usred korone, ali...

Time, naglasila je Mrak-Taritaš, daju glas baš tom čovjeku i imaju nakon izbora pravo doći i reći "glas sam dao, ne radiš dobro" ili "radiš dobro".

"To nije bačen glas, to je glas za određenu osobu i Narodnu koaliciju. Smisao je da birate osobu za koju želite da vas zastupa u Saboru ili kasnije u izvršnoj vlasti", rekla je.

Ne sumnja da će Mesić kao globalno prepoznata osoba dobiti dovoljan broj preferencijalnih glasova, kao što to ni Mesić ne sumnja za nju jer je riječ, ocijenio je, o osobi koja je vodila ministarstvo koje je prije nje trpjelo brojne kritike, a pod njezinim vodstvom dobilo jednu sasvim novu dimenziju.

Mesić očekuje da nakon izbora "eksperimenata kao što je bio s prošlom vladom više neće biti" te da će građani znati izabrati one koji će svoja obećanja i izvršiti.

Građanima je savjetovao da dobro razmisle "zato da ne bi morali ići u novi eksperiment". "Jer to onda košta i odgađaju se reforme koje su ovoj zemlji potrebne, a to znači opet gubitak ne kojeg mjeseca, nego koje godine". (Hina)