Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petrov u Slavonskom Brodu

'Proći ćemo bolje nego na prošlim izborima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u subotu je u Slavonskom Brodu izjavio da će ta lista na ovim parlamentarnim izborima proći bolje nego na prošlim jer su, dok su bili na vlasti, posebno u Ministarstvu poljoprivrede učinili dobre stvari za poljoprivrednike pošto je više od tisuću malih poljoprivrednika dobilo potpore.

Božo Petrov, predsjednik Mosta nezavisnih lista uvjeren je kako će lista Mosta u 5. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima polučiti još bolje rezultate od onih na prošlim izborima zbog, kako napominje, onoga što je za vrijeme trajanja mandata ministarstvo poljoprivrede, kojim je upravljao Most, napravilo za Slavoniju.

Pročitajte i ovo Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..." Andrej Plenković Biografija predsjednika HDZ-a Tko je Andrej Plenković? Oborio je rekord Ive Sanadera i promijenio 30 ministara, a fotelja mu se trese zbog jednog čovjeka

'Zaista želimo raditi za manje i srednje poljoprivrednike. Mi smo počistili nered kojeg smo zatekli u ministarstvu, pokazali smo da mi ne radimo za velike igrače kao što je to radio SDP ili HDZ, 1.000 mladih poljoprivrednika je dobilo potporu zadnja tri mjeseca i očekujem da će građani to prepoznati i dati nam glas', kazao je Petrov.

Dodao je kako sva poljoprivredna zemljišta treba dati u najam poljoprivrednicima te da državna zemlja ne bi trebala biti predmet privatizacije. Kazao je kako je plan Mosta smanjiti porez na dobit i povećati neoporezivi dio dohotka.

'To će povećati osobnu potrošnju, povećati investicije, to je gospodarski razvoj prema kojem treba ići Hrvatska. Svi oni koji govore da će odmah sutra smanjiti PDV, obmanjuju javnost i oni to jako dobro znaju. PDV koji je jamac stabilnosti proračuna u ovom se trenutku ne može mijenjati jer bi to izazvalo kaos unutar proračuna', rekao je Petrov te dodao kako će se PDV smanjiti u trenutku kada se pojača izvoz i kada se Hrvatska gospodarski pokrene.

'Hrvatska treba imati čvrst i jasan stav'

Petrov je rekao i kako Most optužuju da će "mijenjati identitet lokalnih zajednica"." On se može zadržati, ali ovakav ustroj služio je samo kao stranačka baza za dizanje ruku HDZ-a i SDP-a i ništa više. Građani bi mogli puno više uživati kada se napravi novi preustroj lokalnih samouprava, kada financijska sredstava koja su odlazila samo za plaće uhljeba budu odlazile za potrebe građana", istaknuo je Petrov.

Novinari su Petrova pitali i o mogućem novom izbjegličkom valu koji mogao stići i do Hrvatske.

"Postoji mogućnost, to se nikad ne smije isključiti, stvari treba prevenirati puno prije nas. Ne trebaju postojati ograde, žice i slično. Sve ovisi o zemljama koje su iza nas. Hrvatska treba zaštititi svoje interese, s druge strane trebamo pokazati da smo solidarni kao društvo i država prijatelj drugima", rekao je.

Za odlazak premijera Tihomira Oreškovića na susret s kancelarkom Angelom Merkel, Petrov je rekao da su upoznati svi članovi vlade te da je smiješno da se zbog tog sastanka proziva Oreškovića. "Otići će na razgovor koji je neformalni. Prenijeti će stavove Vlade i našu strategiju koja se definirala davno prije. Neće to biti posebni dogovori, nešto što je ultra bitno za državu u sljedećih 50 godina", ocijenio je Petrov.

Osvrnuo se i na izjave Zorana Milanovića s razgovora s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja.

"Hrvatska treba imati čvrst i jasan stav, pogotovo vezano uz hrvatske branitelje i srpski zakon o univerzalnoj jurisdikciji, za koji ja mogu reći da nikad neće proći. Ne slažemo se s huškačkom retorikom gospodina Milanovića. Takva retorika diže tenzije, a one ruše stabilnost i sigurnost zemlje. Bit će slabije i sve gospodarske grane koje ovise o tome, bit će slabija i kvaliteta života", rekao je Petrov. (M.G./Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene