447420
447420
447420
447420
447420

Milanović objasnio zašto neće smanjivati stopu PDV-a

HDZ obećava smanjenje PDV-a, Narodna koalicija - ne. A zašto je to tako, objasnio je Zoran Milanović.

 
 
 
 
Milanović objasnio zašto neće smanjivati stopu PDV-a
Milanović objasnio zašto neće smanjivati stopu PDV-a

Narodna koalicija na čelu sa šefom SDP-a danas je u Puli predstavila svoj program, a Zoran Milanović je tu priliku iskoristio i da novinarima objasni zašto u njihovom programu nema smanjenja stope PDV-a, kao što to obećava HDZ. 'Mi za prvi mirovinski stup iz doprinosa koje svi zaposleni uplaćuju prikupljamo malo više od 60 posto potrebnog novca. Sva razlika je iz ostalih poreza, dakle iz PDV-a. Ne se igrati s PDV-om u ovom trenutku. Za godinu-dvije možda. Druge poreze ćemo relaksirati, novih neće biti, ali PDV ovakav kakav jest je jamstvo stabilnosti mirovinskog sustava', rekao je Milanović s čime se složio njegov koalicijski partner Silvano Hrelja.

Milanović je ujedno i potvrdio kako će, osvoji li vlast, njegova koalicija nastaviti s programom Garancija za mlade te da će naknadu za stručno usavršavanje bez zasnivanja radnog odnosa povećati na 3000 kuna. 'Garanciju za mlade smo proveli, usavršavanje bez zasnivanja radnog odnosa, ono što je počelo s 1600 kuna pa je naraslo na 2400 čemu su se svi smijali, ali je 60.000 do 70.000 ljudi steklo potrebno iskustvo i u protekle četiri godine se zaposlilo, sada to dižemo na 3000 kuna', rekao je šef SDP-a i dodao kako nije primijetio da se HDZ tome protivi.

A prema nekim anketama, Narodna koalicija bi u tradicionalnoj utvrdi HDZ-a, 5. izbornoj jedinici mogla osvojiti jedan mandat više. Milanović se nada kako će HDZ i partneri početi padati u toj izbornoj jedinici. 'Slavonsko selo, naročito južna Slavonija, je osiromašeno. Tu vjernost HDZ-u ja ljudski mogu shvatiti, ali od HDZ nisu dobili ništa i neće dobiti ništa. Kako je bilo za vrijeme Karamarka, tako je i sad za vrijeme Plenkovića, malo se stvari tamo mijenja, ali mi ćemo se boriti za još jedan mandat u petoj izbornoj jedinici, a izbornu pobjedu ćemo kovati u drugim izbornim jedinicama.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se