Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Narodna koalicija u Puli

Milanović objasnio zašto neće smanjivati stopu PDV-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ obećava smanjenje PDV-a, Narodna koalicija - ne. A zašto je to tako, objasnio je Zoran Milanović.

Narodna koalicija na čelu sa šefom SDP-a danas je u Puli predstavila svoj program, a Zoran Milanović je tu priliku iskoristio i da novinarima objasni zašto u njihovom programu nema smanjenja stope PDV-a, kao što to obećava HDZ. 'Mi za prvi mirovinski stup iz doprinosa koje svi zaposleni uplaćuju prikupljamo malo više od 60 posto potrebnog novca. Sva razlika je iz ostalih poreza, dakle iz PDV-a. Ne se igrati s PDV-om u ovom trenutku. Za godinu-dvije možda. Druge poreze ćemo relaksirati, novih neće biti, ali PDV ovakav kakav jest je jamstvo stabilnosti mirovinskog sustava', rekao je Milanović s čime se složio njegov koalicijski partner Silvano Hrelja.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Milanović je ujedno i potvrdio kako će, osvoji li vlast, njegova koalicija nastaviti s programom Garancija za mlade te da će naknadu za stručno usavršavanje bez zasnivanja radnog odnosa povećati na 3000 kuna. 'Garanciju za mlade smo proveli, usavršavanje bez zasnivanja radnog odnosa, ono što je počelo s 1600 kuna pa je naraslo na 2400 čemu su se svi smijali, ali je 60.000 do 70.000 ljudi steklo potrebno iskustvo i u protekle četiri godine se zaposlilo, sada to dižemo na 3000 kuna', rekao je šef SDP-a i dodao kako nije primijetio da se HDZ tome protivi.

A prema nekim anketama, Narodna koalicija bi u tradicionalnoj utvrdi HDZ-a, 5. izbornoj jedinici mogla osvojiti jedan mandat više. Milanović se nada kako će HDZ i partneri početi padati u toj izbornoj jedinici. 'Slavonsko selo, naročito južna Slavonija, je osiromašeno. Tu vjernost HDZ-u ja ljudski mogu shvatiti, ali od HDZ nisu dobili ništa i neće dobiti ništa. Kako je bilo za vrijeme Karamarka, tako je i sad za vrijeme Plenkovića, malo se stvari tamo mijenja, ali mi ćemo se boriti za još jedan mandat u petoj izbornoj jedinici, a izbornu pobjedu ćemo kovati u drugim izbornim jedinicama.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene