Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Inicijativu su podržale su i dvije najjače stranke, SDP i HDZ. 'Javnu obvezu' prva je potpisala Ruža Tomašić.


Ukupno 97 kandidata iz deset stranaka potpisalo je "Javnu obavezu", a četiri stranke su dale javnu potporu inicijativi Udruge poreznih obveznika Lipa kojom je pozvala stranke i kandidate da se obvežu da će biti fiskalno odgovorni, odnosno da će se u Saboru protiviti bilo kakvom daljnjem povećanju poreznog opterećenja te će glasati protiv takvih prijedloga.

Vezani članci Slika nije dostupna TKO JE BIO NAJŠIRE RUKE? Domoljubna koalicija objavila popis donatora Slika nije dostupna Čačić o Petrovu: 'Ne. Ne. Ne...'

Udruga Lipa poziva birače, porezne obveznike da u obzir pri odluci o tome kome će dati glas uzmu u obzir i očitovanje kandidata i stranaka oko povećanja nameta, te u skladu sa svojim drugim stavovima, odaberu one kandidate i liste koje su se obvezale na fiskalnu odgovornost.

Prva je "Javnu obvezu" potpisala Ruža Tomašić, predsjednica Konzervativne stranke, te još 15 drugih članova HKS-a, izvijestili su u petak iz Lipe.

Inicijativu Lipa podržale su i dvije najjače stranke, SDP i HDZ.

ZADOVOLJNI ODGOVORIMA S Udrugom Franak slažu se SDP, Laburisti, MOST i HDSSB

SDP naglašava da je to u skladu s njihovom politikom rasterećenja građana i poduzetnika u svrhu daljnjeg gospodarskog rasta, dok je HDZ podržao inicijativu Lipe istaknuvši da je ona u potpunosti u skladu s ciljevima njihova gospodarskog programa.

Od kandidata dviju vodećih koalicija, "Javnu obvezu" potpisao je Josip Budimir iz HSLS-a (Domoljubna koalicija) te tri kandidata Hrvatskih Laburista (koalicija "Hrvatska raste“).

Narodna stranka - Reformisti pozvali su svoje kandidate da potpišu "Javnu obvezu", što je učinilo 46 kandidata, uključujući i predsjednika stranke Radimira Čačića.

"Javnu obavezu" potpisalo je 13 kandidata Hrvatske stranke prava, uključujući i predsjednika stranke Daniela Srba, četiri kandidata Obiteljske stranke, četiri kandidata Hrvatske zore – stranke naroda, troje kandidata "U ime obitelji", te jedan kandidat stranke Dubrovački demokratski sabor.

Šest kandidata stranke Pametno potpisalo je "Javnu Obvezu“ te su pozdravivši inicijativu, istaknuli kako se u programu jasno određuju o poreznoj politici i protive povećanju poreznog i neporeznog opterećenja građana i poduzetnika. Smatraju da su te vrste tereta premašile podnošljivu razinu i djeluju negativno na razvoj i zapošljavanje.

Udruga Franak od stranaka traži 'hoćemo' ili nećemo' odgovore na ovih 8 pitanja

Predsjednik liste Most nezavisnih lista Božo Petrov podržao je inicijativu Lipe najavivši da će nakon usuglašavanja sa svim kandidatima Mosta nezavisnih lista, u ime svih kandidata za saborske zastupnike koji se kandidiraju na njihovim listama, njihovo djelovanje u Saboru, odluke i aktivnosti biti isključivo usmjerene na smanjenje poreznih i drugih davanja prema državi.

"Hrvatska se nalazi u teškoj ekonomskoj krizi iz koje se jedva počela izvlačiti, i jedini način da dovede u red svoje javne financije i pokrene ekonomiju je da, s jedne strane, počne smanjivati javnu potrošnju, a s druge porezno opterećenje građana. Previsoki porezi guše ekonomsku aktivnost i negativno utječu na standard građana, tako da bi bilo kakvo daljnje povećanje poreznog opterećenja značilo novi pad u recesiju i daljnje zaostajanje Hrvatske za drugim europskim zemljama", zaključuje Lipa u priopćenju. (Hina)