Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I vladajući, i oporba

PARLAMENTARNI IZBORI 2015. Reakcije na objavu datuma izbora: Svi su spremni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik i glasnogovornik HNS-a Igora Kolmana rekao je u ponedjeljak da su HNS i koalicija spremni za izbore te je ocijenio da je Vlada odradila odličan posao.

"HNS je spreman za izbore, naša koalicija je spremna za izbore, Vlada je odradila odličan posao, to se vidi, Hrvatska raste i mi jedva čekamo da nastavimo taj dobar posao na dobrobit svih u Republici Hrvatskoj", rekao je Kolman.

Pročitajte i ovo Marin Miletić Nesuglasice presudile Nakon raskola u Mostu internetom se širi Miletićeva objava stara nekoliko mjeseci Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro"

Predsjednica Republike raspisala je parlamentarne izbore za 8. studenog. Sve kandidate koji žele biti zastupnici u osmom sazivu Hrvatskog sabora u poslanici je pozvala da svečanost demokracije ne pretvore u karneval demokracije.

Drago nam je da se predsjednica odlučila za termin izbora 8. studenoga

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy izjavila je u ponedjeljak da im je drago da je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović odlučila da parlamentarni izbori budu 8. studenoga kako su joj, rekla je, i sugerirali zato što smatraju da bi bilo štetno za društvo da se izbori približe datumu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Predsjednica objavila datum izbora

"Nama je drago da je predsjednica odlučila termin izbora staviti 8. studenog. To je bilo ono što smo joj mi i sugerirali zato što smatramo da bi bilo jako štetno za društvo da se izbori približe datumu Vukovara jer bi to sigurno dovelo do pojačane bipolarizacije političkog spektra i bavljenja temama koje uopće nisu od društvenog interesa", rekla je Holy , komentirajući odluku predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da se parlamentarni izbori održe 8. studenoga .

Istaknula je kako u ORaH-u smatraju da je dobro da kampanja traje što kraće, jer će se tako, kako je rekla, "dati kraće vrijeme cirkusiranju vodećih političara iz velikih stranaka". Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. obilježava se 18. studenog.

Prgomet: dobro je da se s izborima ne odugovlači

Drago Prgomet, koji na predstojeće parlamentarne izbore izlazi zajedno s MOST-om Bože Petrova, rekao je u ponedjeljak da im datum parlamentarnih izbora 8. studenog odgovara, ali i kako je dobro da se sa izborima ne odugovlači.

"Dobro je da se sa izborima ne odugovlači jer Hrvatska nema vremena za bacanje i treba promjene. MOST te promjene nudi i mi smo spremni za izbore", rekao je Prgomet.

Predsjednica Republike raspisala je parlamentarne izbore za 8. studenog. Sve kandidate koji žele biti zastupnici u osmom sazivu Hrvatskog sabora u poslanici je pozvala da svečanost demokracije ne pretvore u karneval demokracije.

IDS-u bitno da je datum izbora u okviru ustavnih rokova

Predsjednik IDS-a Boris Miletić, komentirajući u ponedjeljak odluku predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović o raspisivanju parlamentarnih izbora za nedjelju, 8. studenoga, izjavio je kako je toj stranci bitno da je datum u okviru ustavnih rokova.

"IDS je spreman i za izbore i za kampanju, a pogotovo za prezentaciju svojeg programa koji se temelji na decentralizaciji kao najučinkovitijemu modelu gospodarskog razvoja. Uglavnom, što prije to bolje, jer svaki izbori usporavaju normalno funkcioniranje zemlje, a tema i problema je toliko da ih treba brzo i učinkovito rješavati", rekao je u izjavi za Hinu predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Bandić: Irelevantno je kada su izbori, za njih smo uvijek spremni

Predsjednik stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić istaknuo je u ponedjeljak kako je irelevantno kada su parlamentarni izbori, jer su u njegovoj stranci i u svih 12 stranaka s kojima su u koaliciji, za izbore uvijek spremni.

"Za čovjeka koji 16 godina vodi grad Zagreb 365 dana u godini, meni su izbori svaki dan. Prema tome, za Stranku rada i solidarnosti i mene osobno, svaki dan su izbori, 365 dana u godini. Ja ne znam što to znači kad su izbori. Izbori su svaki dan i izvolite služiti građanima 16 sati dnevno, 365 dana. Prema tome, to je irelevantno kad su izbori, uvijek smo mi spremni. Stranka rada i solidarnosti je spremna za izbore kad god oni jesu", istaknuo je Bandić u izjavi Hini komentirajući odluku predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da se parlamentarni izbori održe 8. studenog.

Bandić je dodao da se ta spremnost za izbore odnosi i na svih 12 stranaka koje su s njegovom strankom potpisale međustranačke sporazume o političkoj suradnji. Istaknuo je da su te stranke s strankom Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti kojoj je on na čelu, išle u koaliciju isključivo radi toga što on ima djela. "Djela govore više od riječi i što europski Zagreb trebamo založiti za europsku Hrvatsku. To je suština cijele filozofije", rekao je Bandić.

Stranke u koaliciji s strankom Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti su: Stranka umirovljenika, Istarski demokrati, Demokratska stranka žena, Hrvatska radnička stranka, Zeleni savez, Zelena stranka, Novi val - Stranka razvoja, Umirovljenička demokratska unija, Hrvatska demokratska seljačka stranka, Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka, Hrvatska stranka zelenih - Eko savez i Nezavisni seljaci Hrvatske.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene