Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je okupio 14 stranaka u Koaliciju rada i solidarnosti poručio Zagrepčanima neka mu daju šansu da ono što je dobro napravio u Zagrebu, napravi i u Hrvatskoj.


22:40 - 'Drago mi je da je prepoznat rad Koalicije rada i solidarnosti i da će biti u Saboru. Sutra je novi radni dan, zahvaljujem se svima koji su nam dali glas na ovaj praznik demokracije. Volio bih da je izašlo još 10 posto više birača. Pitat će me jesam li s kime razgovarao o koaliranju, nisam. No treba razgovarati', poručio je Milan Bandić.

Vezani članci Slika nije dostupna Božo Petrov odgovorio Ostojiću na poziv za sučeljavanje Slika nije dostupna Bandić Milan 365 i Nezavisni seljaci potpisali sporazum o suradnji

21:30 - U Koaliciji rada i solidarnosti vjeruju da neće ostati na svega 2 mandata,

'Vjerujemo da ovo neće biti konačan broj mandata. Bez Koalicije rada i solidarnosti neće biti moguće sastaviti vladu. Sa ova najavljena dva mandata mi smo ostvarili svoj cilj. Hrvatska politička scena zasigurno neće izgledati kao što je izgledala do sada', poručio je Ivica Lovrić te se potom zahvalio svim biračima koji su izašli na izbore te pridonjeli da izbori proteknu u demokratskom ozračju.
 

Po prvi put na parlamentarne izbore, kao kandidat izašao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je okupio najviše malih i nepoznatih stranaka. Prema rezultatima izlaznih anketi, koalicija okupljena oko zagrebačkog gradonačelnika osvaja 2 mandata.

Aktualni zagrebački gradonačelnik, koji je okupio 14 stranaka u Koaliciju rada i solidarnosti, prilikom kandidiranja poručio je Zagrepčanima neka mu daju šansu da ono što je dobro napravio u Zagrebu, napravi i u Hrvatskoj.

SPECIJAL IZBORI 2015 - Do 16:30 sati glasovalo 46,57 posto birača

U stožeru koalicije Milan Bandić 365 očekivali su između 2 i 3 mandata, a nakon izlaznih anketa veselje nisu skrivali.

'Mi smo zadovoljni, Stranka smo koja je osnovana prije 7 mjeseci, u specifičnim uvjetima i doista smo pokazali da znamo napraviti dobar izborni program. Dobar u smislu prepoznatljiv za naše sugrađane i za poboljšanje kvalitete njihovog života', rekla je Jelena Pavičić Vukičević koja se zahvalila svim građanima koji su izašli na izbore i glasali kako za njihovu koaliciju tako i za ostale kandidate na parlamentarnim izborima.

'Mi smo zadovoljni no u svakom slučaju treba pričekati prve službene rezultate Državnog izbornog povjerenstva. Oni će biti vjerodostojniji. Znamo gdje se ljudi izjašnjavaju najviše o svojim političkim preferencijama. Naša očekivanje su bila na ovom nivou, a moja osobna od nula do osam madata. Ovi izbori i ovi rezultati pokazuju pravi duh hrvatskog društva', kazao je Ljubo Jurčić.

Na pitanje o koaliranju Jurčić je kazao da se o tome stalno pregovara.

'Čeka se konačni rezultat, ovisno o stavovima, planovima i ciljevima pojedinih koalicija prema drugim političkim strankama. Zapravo se 80% tog posla obavi prije samih rezultata izbora', dodao je Jurčić.

Koalicija okupljena oko Milana Bandića, prema izlaznim anketama osvojila je mandat u II. i u VI. izbornoj jedinici. Nadaju se kako će nakon objave službenih izbora osvojiti barem još jedan mandat. Prva objava službenih rezultata parlamentarnih izbora očekuje se u 22 sata.

Bandić je već prije samih izbora bio uvjeren da bez Koalicije rada i solidarnosti nitko neće moći formirati novu Vladu, a za to imaju pet uvjeta: bolji život radnicima i umirovljenicima, konsenzus oko branitelja, više izdvajanja za školstvo, solidarnost prema siromašnima i Hrvatsku koja je prijatelj susjedima.

Uz stranku Bandić Milan 365, Novi val i Istarske demokrate, u koaliciji su i Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka, Demokratska stranka žena, Hrvatska europska stranka, Hrvatska radnička stranka, Međimurska stranka, Nezavisni seljaci Hrvatske, Zeleni eko savez, Stranka umirovljenika, Umirovljenička demokratska unija, Zelena stranka i Zeleni savez.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook