Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povreda statuta ili...

NAGLI ODLAZAK IZ STRANKE 'Jutros sam SMS-om dao ostavku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud časti Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje u I. stupnju temeljem odredbi Statuta HDSSB-a donio je odluku o trajnom isključenju Bore Grubišića iz članstva Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje.

Temeljem zahtjeva za pokretanje postupka od strane više članova Predsjedništva i predsjednika Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje Dragana Vulina, Sud časti Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje u I. stupnju pokrenuo je 20. listopada 2015. godine postupak utvrđivanja odgovornosti zbog povrede Statuta Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje učinjene od strane člana Bore Grubišića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobili 7,3 milijuna kuna TKO JE BIO NAJŠIRE RUKE? Domoljubna koalicija objavila popis donatora Slika nije dostupna Objasnio reakciju Čačić o Petrovu: 'Ne. Ne. Ne...'

Tijekom postupka utvrđeno je da je Boro Grubišić svojim političkim djelovanjem uoči i nakon predaje stranačkih lista za izbor zastupnika u Hrvatski Sabor nanio višestruke štete ugledu HDSSB-a, te da je unutar i izvan članstva širio neistine oko političke situacije u Stranci, a sve u namjeri umanjenja izbornog rezultata HDSSB-a.

PLATIO DANAK TEHNOLOGIJAMA Grubišić zbog potrage preokrenuo sabornicu

Ovakvim svojim djelovanjem i ponašanjem, uzrokovanim neispunjenjem vlastitih ambicija, odbivši predviđeno i ponuđeno mu treće mjesto na stranačkoj listi za V. izbornu jedinicu, nanio je štetu ugledu HDSSB-a i učinio ozbiljnu povredu prava i obveza člana Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranja utvrđenih člankom 10. stavkom 1. alinejom 3., 5., 7., 10. i 11. Statuta Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje.

Slijedom navedenog, Sud časti HDSSB-a u I. stupnju na svom zasjedanju održanom 8. studenog 2015. godine, temeljem Statuta Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje donio je odluku o trajnom isključenju Bore Grubišića iz članstva HDSSB-a.

Boro Grubišić: Jutros sam SMS-om dao ostavku, no sad je nebitno - moja ostavka ili odluka Suda časti

Boro Grubišić je, nakon što je HDSSB objavio odluku o isključenju iz stranke, rekao da je predsjedniku stranke Vulinu, zbog poražavajućih izbornih rezultata, jutros SMS-om poslao poruku o ostavci, no, dodao je, više nije bitno je li riječ o njegovoj ostavci ili o isključenju na temelju odluke Suda časti.

"Nisam bio, niti sam pozvan na Sud časti, a da je održan na sam dan izbora, neću uopće komentirati", rekao je Grubišić u ponedjeljak za Radio Soundset Slavonski Brod.

Jutros u 11 sati i 16 minuta, ne znajući ni za kakav Sud časti, o čemu je, kako je rekao, trebao biti obaviješten, predsjedniku stranke Draganu Vulinu poslao je SMS-om obavijest i obrazloženje o ostavci na sve dužnosti i članstvo u stranci. Dodao je da je to povlačenje iz politike jer želi živjeti u miru.

DOŽIVJELI SU VELIKI PAD: 'Nismo zadovoljni rezultatima!'

Opovrgnuo je optužbe da je radio protiv stranke te ustvrdio kako je bio na skupovima i odradio dio kampanje. "Hodao sam dugu rutu i nisam preferirao nikoga, molio sam ljude da glasuju za HDSSB i očito mi je to velika hvala", rekao je.

"A da sam odbio treće mjesto na listi u 5. izbornoj jedinici, to je točno, ali to nije razlog izbacivanju. Odustao sam od liste, rekao sam - neću, i nije bilo nikakvih posljedica. Rečeno je da se zadržim i budem u kampanji", rekao je Grubišić,

Po njegovu mišljenju, sasvim je nebitno je li riječ o njegovoj ostavci ili odluci Suda časti. "Nitko mi nije rekao da se vodi postupak od 20. listopada jer da se vodio - izbacili bi me iz kampanje", rekao je. Prvo su mu nudili četvrto mjesto, a on im je odgovorio kako to ne dolazi u obzir.

"Bilo je kao na pijaci", ocijenio je. "Ne osjećam se nimalo krivim, naprotiv - pokušao sam pridonijeti koliko god sam mogao kampanji. Kad sam vidio poražavajuće rezultate, dao sam ostavku. Ostavljam im i mjesto vijećnika u Županijskoj skupštini. I to im ostavljam, neću ih nimalo oštetiti", istaknuo je Grubišić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene