Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povreda statuta ili...

NAGLI ODLAZAK IZ STRANKE 'Jutros sam SMS-om dao ostavku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud časti Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje u I. stupnju temeljem odredbi Statuta HDSSB-a donio je odluku o trajnom isključenju Bore Grubišića iz članstva Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje.

Temeljem zahtjeva za pokretanje postupka od strane više članova Predsjedništva i predsjednika Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje Dragana Vulina, Sud časti Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje u I. stupnju pokrenuo je 20. listopada 2015. godine postupak utvrđivanja odgovornosti zbog povrede Statuta Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje učinjene od strane člana Bore Grubišića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pregovori oko pozicija u Vladi Petrov: Karamarko i ja ćemo biti potpredsjednici Vlade Slika nije dostupna Dobili 7,3 milijuna kuna TKO JE BIO NAJŠIRE RUKE? Domoljubna koalicija objavila popis donatora

Tijekom postupka utvrđeno je da je Boro Grubišić svojim političkim djelovanjem uoči i nakon predaje stranačkih lista za izbor zastupnika u Hrvatski Sabor nanio višestruke štete ugledu HDSSB-a, te da je unutar i izvan članstva širio neistine oko političke situacije u Stranci, a sve u namjeri umanjenja izbornog rezultata HDSSB-a.

PLATIO DANAK TEHNOLOGIJAMA Grubišić zbog potrage preokrenuo sabornicu

Ovakvim svojim djelovanjem i ponašanjem, uzrokovanim neispunjenjem vlastitih ambicija, odbivši predviđeno i ponuđeno mu treće mjesto na stranačkoj listi za V. izbornu jedinicu, nanio je štetu ugledu HDSSB-a i učinio ozbiljnu povredu prava i obveza člana Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranja utvrđenih člankom 10. stavkom 1. alinejom 3., 5., 7., 10. i 11. Statuta Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje.

Slijedom navedenog, Sud časti HDSSB-a u I. stupnju na svom zasjedanju održanom 8. studenog 2015. godine, temeljem Statuta Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje donio je odluku o trajnom isključenju Bore Grubišića iz članstva HDSSB-a.

Boro Grubišić: Jutros sam SMS-om dao ostavku, no sad je nebitno - moja ostavka ili odluka Suda časti

Boro Grubišić je, nakon što je HDSSB objavio odluku o isključenju iz stranke, rekao da je predsjedniku stranke Vulinu, zbog poražavajućih izbornih rezultata, jutros SMS-om poslao poruku o ostavci, no, dodao je, više nije bitno je li riječ o njegovoj ostavci ili o isključenju na temelju odluke Suda časti.

"Nisam bio, niti sam pozvan na Sud časti, a da je održan na sam dan izbora, neću uopće komentirati", rekao je Grubišić u ponedjeljak za Radio Soundset Slavonski Brod.

Jutros u 11 sati i 16 minuta, ne znajući ni za kakav Sud časti, o čemu je, kako je rekao, trebao biti obaviješten, predsjedniku stranke Draganu Vulinu poslao je SMS-om obavijest i obrazloženje o ostavci na sve dužnosti i članstvo u stranci. Dodao je da je to povlačenje iz politike jer želi živjeti u miru.

DOŽIVJELI SU VELIKI PAD: 'Nismo zadovoljni rezultatima!'

Opovrgnuo je optužbe da je radio protiv stranke te ustvrdio kako je bio na skupovima i odradio dio kampanje. "Hodao sam dugu rutu i nisam preferirao nikoga, molio sam ljude da glasuju za HDSSB i očito mi je to velika hvala", rekao je.

"A da sam odbio treće mjesto na listi u 5. izbornoj jedinici, to je točno, ali to nije razlog izbacivanju. Odustao sam od liste, rekao sam - neću, i nije bilo nikakvih posljedica. Rečeno je da se zadržim i budem u kampanji", rekao je Grubišić,

Po njegovu mišljenju, sasvim je nebitno je li riječ o njegovoj ostavci ili odluci Suda časti. "Nitko mi nije rekao da se vodi postupak od 20. listopada jer da se vodio - izbacili bi me iz kampanje", rekao je. Prvo su mu nudili četvrto mjesto, a on im je odgovorio kako to ne dolazi u obzir.

"Bilo je kao na pijaci", ocijenio je. "Ne osjećam se nimalo krivim, naprotiv - pokušao sam pridonijeti koliko god sam mogao kampanji. Kad sam vidio poražavajuće rezultate, dao sam ostavku. Ostavljam im i mjesto vijećnika u Županijskoj skupštini. I to im ostavljam, neću ih nimalo oštetiti", istaknuo je Grubišić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene