Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je čestitala Domoljubnoj koaliciji na pobjedi.


Član Glavnog odbora SDP-a Peđa Grbin kazao je u prvim satima ponedjeljka kako bi bilo primjereno da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pričekala službene izborne rezultate prije nego što je čestitala izbornom pobjedniku.

 

Predsjednica čestitala Domoljubnoj koaliciji: http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/parlamentarni-izbori-2015-obracanje-kolinde-grabar-kitarovic---415548.html

Posted by DNEVNIK.hr on Sunday, 8 November 2015
Vezani članci Slika nije dostupna TKO JE BIO NAJŠIRE RUKE? Domoljubna koalicija objavila popis donatora Slika nije dostupna Čačić o Petrovu: 'Ne. Ne. Ne...'

"Predsjednica je mogla pričekati s čestitkama i objavu konačnih službenih rezultata ovih izbora, to bi bilo primjereno", kazao je Grbin u SDP-ovu izbornom stožeru.

Predsjednica čestitala Domoljubnoj koaliciji

Nakon što je na više od 70 posto prebrojanih glasačkih mjesta DIP HDZ-u davao 59, a SDP-u 56 mandata, Grbin je kazao kako se sada na respektabilnom uzorku vidi da je riječ o potpuno izjednačenom rezultatu, s obzirom da je IDS osvojio tri mandata u Saboru.

"S našim koalicijskim partnerima, trenutno smo izjednačeni sa HDZ-om. Vjerujem da će se to još malo i korigirati do jutra i sada je pred nama da svi sjednemo za stol, da skupimo glave i učinimo ono što je najbolje za Hrvatsku", rekao je.

REZULTATI DIP-a: Domoljubna koalicija 59, Hrvatska raste 56, MOST 19, IDS 3, Živi zid 1, HDSSB 2, Bandić Milan 2, Uspješna Hrvatska 1

Grbin računa i na rezultate iz 12. izborne jedinice, u kojoj glasuju pripadnici nacionalnih manjina.

"Iz onoga što sam imao maloprije prilike kontrolirati, čini mi se da su rezultati u 12. izbornoj jedinici dobri. SDSS je očekivano dobio svoje mandate kao i kolega Furio Radin. Također, ponovno ćemo u Saboru gledati kolege Bileka (HNS), Juhasa (SDP) i Kajtazija, te po prvi put novu kolegicu ispred Albanaca, iz redova HNS-a", kazao je Grbin.

"S obzirom na ono što smo radili u protekle četiri godine i s obzirom na stav prema nacionalnim manjinama i sve što se događalo, mislim da smo na te mandate mogli računati i prije nego što smo znali tko će biti izabrani predstavnici nacionalnih manjina", dodao je.

I Ranko Ostojić oglasio se na Facebooku o zadnjim rezultatima koje je objavio DIP. "Prvo pogledati semafor... i pričekati bar rezultate do kraja... koliko ja vidim... već je neriješeno... bez obzira što bi NETKO želio... Sad smo 59 .. .59.... Pozdrav onima koji su najavljivali dvotrećinsku većinu... pa apsolutnu... pa ovakvu.... Rekla vam je Hrvatska NE... nećete gazit... nećete satrat... tješite se koliko hoćete...",, napisao je Ostojić. (Hina)


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook