Ilustracija (Foto: Pixsell, Sanjin Strukić)
Ilustracija (Foto: Pixsell, Sanjin Strukić) Foto: Pixsell, Sanjin Struki?

Par iz Osijeka sa sedmomjesečnom bebom je bio na otoku Čiovu na moru. Beba je dobila virozu i visoku temperaturu. Na Pedijatriji su ih uputili u bolnicu u Split, a bebi je tijekom vožnje postajalo sve gore. U Kaštelama su naletjeli na mladiće koji su im autom pomogli stići na vrijeme do liječnika.


Sanja i Mirko Pešić, par iz Osijeka, sa sedmomjesečnom bebom je bio na otoku Čiovu. Beba je dobila visoku temperaturu pa su se uputili na Pedijatriju.

Vezani članci Dječak, ilustracija (Foto: Getty) Tražili test na koronavirus: Dječak (4) u bolovima čekao 40 minuta na hitan prijem u bolnicu s teškim opeklinama Policija, ilustracija Pokušaj ubojstva: Razbio staklo na vratima, otključao ih i oštrim predmetom krenuo na ženu

"Pokupila je nekakvu virozu i loše reagirala", kazala je Pešić za DNEVNIK.hr i dodala da su im na Pedijatriji rekli kako ne rade te da krenu prema Splitu.

Dok su se vozili prema splitskoj bolnici na Firulama, bebi je bilo sve lošije. Počela je povraćati. "Suprug je upalio sva četiri žmigavca i jurio prema bolnici", rekla je Pešić.

U Kaštelima su stali na semaforu kad se pored njih zaustavio BMW s dva mladića. Pitali su ih što se događa, a zabrinuti roditelji objasnili.

"Rekli smo im što se događa pa su nas pustili, išli s nama i kad je trebalo - pokazivali drugim vozačima da se maknu kako bismo mogli proći", objasnila je.

Drugi vozači im dovikivali

Pešić otkriva da su im drugi vozači tijekom jurnjave do bolnice kroz prozore prigovarali i dovikivali - "Kud jurite?", "Kako to vozite?".

Mladić iz BMW-a im je raščistio put ispred njih i pomogao im da se izvuku iz prometnog zastoja u koji su upali pa im objasnio kako će najbrže stići do liječnika, objašnjava Pešić.

U cijeloj žurbi i pod stresom zbog oboljelog djeteta, nisu zapamtili registraciju mladićeva automobila, već samo da se radi o splitskim tablicama te da je tamnosivi BMW X5.

Željeli se zahvaliti mladiću

Stigli su na vrijeme i bebi je liječnička pomoć pružena.

"Osjećali smo obavezu zahvaliti se nekako tom dečku", kaže Pešić i dodaje da su do njega pokušali doći i preko policije.

"Zvali smo ih, ali u panici nismo zapamtili brojeve registracije pa nam nisu mogli pomoći", objasnila je.

Pronašli svojeg junaka

Njezin suprug odlučio se potražiti mladića putem društvenih mreža. Na stranici Prometne zgode i nezgode opisali su svoje iskustvo i zamolili pomoć u pronalaženju, kako ga nazivaju "svojeg junaka".

"Našli smo ga i uskoro ćemo se upoznati pa mu zahvaliti za sve što je učinio. Idući tjedan idemo opet na more jer kod Trogira imamo vikendicu pa ćemo s našim junakom otići na ručak", kazala je Pešić i dodala da je beba sada dobro. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju