Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Palmotićeva ulica u Zagrebu od danas postaje predsjednička jer će novi šef države Ivo Josipović u njoj i dalje živjeti. Njegovi prvi susjedi ne kriju oduševljenje što će živjeti odmah do predsjednika.


Josipović je na svečanost krenuo iz svog stana u Palmotićevoj. Jedna od najprometnijih zagrebačkih ulica, stala je na čas da propusti obitelj budućeg vođe. Posljednji put Ivo Josipović izašao je iz svog stana kao običan građanin, kada će se vratiti, bit će novi hrvatski predsjednik. Njegova obitelj imat će zaštitu 24 sata dnevno a Palmotićeva ulica vjerojatno će postati jedno od najčuvanijih mjesta u Hrvatskoj.

Vezani članci Poruka na zgradi Nekom iz Španskog smetaju njezine ''noćne strasti'' pa je dobio lekciju: ''Smeta vam kad se netko je*e, a kad muž mlati ženu i djecu..." Ulica Bartolići na Jarunu, ilustracija Pucnjava na Jarunu: Izrešetao balkonska vrata obitelji dok su bili u stanu, policija ga traži

>> Prvi put u Hrvatskoj primopredaja vlasti

Josipovićevi prvi susjedi oduševljeni su što će živjeti preko puta predsjednika. Dubravka Matišić dobro poznaje novog šefa države. 'Presretna sam i zadovoljna obrazovan fini vrijedan čovjek, izuzetno dobar susretljiv, sve najbolje, priča susjeda Dubravka. Zdenka Bekavac već 30 godina vodi frizerski salon, točno preko puta Josipovićeve kuće. Za nju susjed-predsjednik, znači sigurnost.

'Baš mi je drago, ja sam za njega glasala', povjerila nam se gospođa Zdenka. Predsjedničko osiguranje dobro će pokrivati svaki pedalj Palmotićeve. Sigurnost šefa države i njegove obitelji, ne smije biti ugrožena. Haustor u kojem živi Ivo Josipović za sada, kao i Palmotićeva ulica, još ničime ne odaju da u njima živi novi hrvatski predsjednik. Ipak, dok njezin prvi stanar postaje šef države, tako će se i ova ulica pretvoriti u jedno od najčuvanijih mjesta u Zagrebu.