Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Gore ne može'

Pale i suze: Zagora bez vode na +37!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Knin se pržio na 37 stupnjeva. Ista temperatura tresla je i sela Dalmatinske zagore. Najteže je u mjestima gdje pitke vode u domaćinstvima nema. Rijeke su presušile, mještani po malo osvježenja odlaze kilometrima.

'Nije mi dobro. Srčani sam bolesnik, ne podnosim vrućinu', rekao je jedan gospodin. Hlad ne pomaže, vode iz slavina pod Prominom nema već pola stoljeća. Kad se živa popne na 37 stupnjeva, na snazi je opća mobilizacija za opskrbu. Ne može, kažu, gore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Toplinski udar VIDEO Toliko je VRUĆE da dolazi do samozapaljenja trafostanica! Slika nije dostupna Krenule i morske radosti Hrvatska se pržila na ljetnih 30 stupnjeva!

Najbliže su rijeke presušile. Po osvježenje se iz sela u Zagori ide kilometrima. Umjesto vode za tuširanje, potekle su suze. 'Evo, pogledajte mi majicu, smrdim kao jarac, eto što nam je politika napravila', kazao je Mladen Ujaković. Nema odmora ni za gastarbajtere koji su cijelu zimu radili u Njemačkoj.

'Od '62. kad san otišao, do danas nema vode', rekao je Joso Tarabarić. Ni za najmlađe nema poštede. Kad roditelji klonu od vrućine, u opskrbu ognjišta vodom uključuju se djeca. Nekoliko kilometara dalje u poslovično najtoplijem hrvatskom gradu Kninu, ulice su puste. Temperatura najviša do sad u ovoj godini je 37 celzijevih stupnjeva. No, upozoravaju meteorolozi da bi mogla još i rasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene