Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cijene nafte na svjetskim tržištima ponovno su znatno pale, a gorivo je pojeftinilo i u Hrvatskoj.


Tank benzina pada osam kuna, dizela 4,50 kuna, a autoplina jednu kunu, izračunao je portal cijene goriva info.

Vezani članci Slika nije dostupna Evo s kakvim ćemo cijenama goriva ući u EU! Slika nije dostupna Gorivo osjetno poskupljuje, doznajte nove cijene!

Cijena europsupera 95 kreće se od 8,81 do 9,08 kuna, eurosuper 98 je 9,10 kuna po litri, eurodizela 7,81 do 8,17 kuna, a autoplina između 3,30 i 3,50 kuna, ovisno o kompaniji.

Cijene nafte kliznule su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima ispod razine od 45 dolara, budući da je među ulagačima prevladala ocjena da smanjena kanadska proizvodnja neće na dulji rok ublažiti problem viška u opskrbi.

Nakon što su u travnju cijene skočile više od 20 posto, u prvom tjednu svibnja cijene su nafte na svjetskim tržištima znatno pale, najviše na londonskom.

Cijene nafte kliznule su već u petak na međunarodnim tržištima ispod razine od 45 dolara, zakočene dobitonosnim prodajama koje su potisnule u drugi plan smanjenu proizvodnju u Kanadi zbog požara. a dodatni je pritisak generirao i jači dolar.

Cijene nafte pale su na međunarodnim tržištima budući da su zbog rasta proizvodnje na Bliskom istoku i Sjevernom moru ponovno ojačale zabrinutosti zbog prekomjerne ponude na globalnoj razini. Cijene nafte na međunarodnim tržištima spustile se ponajviše pod pritiskom rasta proizvodnje članica OPEC-a.