Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cijene nafte na svjetskim tržištima ponovno su znatno pale, a gorivo je pojeftinilo i u Hrvatskoj.


Tank benzina pada osam kuna, dizela 4,50 kuna, a autoplina jednu kunu, izračunao je portal cijene goriva info.

Vezani članci Slika nije dostupna Stiže veliko pojeftinjenje svih naftnih derivata Slika nije dostupna Novi cjenik goriva: Doznajte što poskupljuje, a što pojeftinjuje!

Cijena europsupera 95 kreće se od 8,81 do 9,08 kuna, eurosuper 98 je 9,10 kuna po litri, eurodizela 7,81 do 8,17 kuna, a autoplina između 3,30 i 3,50 kuna, ovisno o kompaniji.

Cijene nafte kliznule su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima ispod razine od 45 dolara, budući da je među ulagačima prevladala ocjena da smanjena kanadska proizvodnja neće na dulji rok ublažiti problem viška u opskrbi.

Nakon što su u travnju cijene skočile više od 20 posto, u prvom tjednu svibnja cijene su nafte na svjetskim tržištima znatno pale, najviše na londonskom.

Cijene nafte kliznule su već u petak na međunarodnim tržištima ispod razine od 45 dolara, zakočene dobitonosnim prodajama koje su potisnule u drugi plan smanjenu proizvodnju u Kanadi zbog požara. a dodatni je pritisak generirao i jači dolar.

Cijene nafte pale su na međunarodnim tržištima budući da su zbog rasta proizvodnje na Bliskom istoku i Sjevernom moru ponovno ojačale zabrinutosti zbog prekomjerne ponude na globalnoj razini. Cijene nafte na međunarodnim tržištima spustile se ponajviše pod pritiskom rasta proizvodnje članica OPEC-a.