Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakovo Selo: Uklonjeno betonsko "U"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Pakovu Selu kod Drniša jutros je uklonjen spomenik, odnosno veliko betonsko slovo "U" prepoznatljivo kao ustaški znak, na kojemu je stajalo napisano "Ustali smo da obranimo svoj dom, 17.09.1993., Vod Sandokan", izvijestio je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Kako je istaknuo Pauk, taj je spomenik narušavao dostojanstvo Domovinskog rata te očekuje potporu svih hrvatskih branitelja i građana za njegovo uklanjanje.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

"U teškim i tvrdim ratnim okolnostima događale su se stvari koje nisu bile moralne i dopuštene, pa je tako postavljen i spomenik u Pakovu Selu u obliku slova 'U' s ustaškim znakom", rekao je župan Pauk.

Po pisanju medija prije 20-ak dana šibensko je državno odvjetništvo pokrenulo posebnu istragu o tome tko je postavio taj spomenik kojim se krši Zakon o isticanju i nošenju fašističkih simbola.

"Domovinski rat nije vođen pod znakom ustaškog režima, već sa šahovnicom na čelu i krunicom oko vrata. Bio je to pravedan i obrambeni rat", rekao je danas na konferenciji za novinare župan Pauk. O uklanjanju spomenika obaviješteni su predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene