Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez okupljanja

U Kninu zastava spuštena na pola koplja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I nakon izricanja osuđujuće presude generalima Gotovini i Markaču, Pakoštane su ostale mirne. Ljudi su se povukli u kuće i kao da čekaju da se probude iz noćne more, a u Kninu su zastave spuštene na pola koplja. No, stanovnici Pakoštana nakon prvotnog šoka počeli su komentirati presudu.

Ogorčeni su presudom generalima Gotovini i Markaču. Nadali su se da bi već u nedjelju Gotovina mogao biti među njima. No, i dalje su odlučili poštovati njegovu volju te neće biti okupljanja ni prosvjeda.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Kninska zastava je na pola koplja. Nakon spuštanja na pola koplja, hrvatski branitelji pozvali su da se zastave spuste na pola koplja u cijeloj Hrvatskoj.

Opća je ocjena da bi i jedan dan bio previše, a ovakva presuda ih je šokirala. U Pakoštanima se, iako nema javnih okupljanja, u zraku cijeli dan osjećala nervoza i trema. Za mještane Pakoštana Ante Gotovina je čovjek čijem ratnom vodstvu duguju svoju današnju slobodu. Za njega i njegovu obitelj učinili bi sve, Gotovinine poruke iz Haaga kako ne želi nikakve nerede i prosvjede smatraju svetinjom i toga se drže.

>> Uoči presude: Markov trg pod 'opsadnim stanjem'

>> 'General Gotovina je smiren i cool, čudi se pesimizmu u Hrvatskoj'

Mještani su poštovali želju generala i nisu organizirali javna okupljanja. Jutros u 7 sati u pakoštanskoj župnoj crkvi održana je pak misa za generale, koju je služio župnik Mate Sikirić. No, do incidenta je došlo u Zadru, gdje je jedan muškarac razbio stakleni pano i samoranio se. Iako su u policiji potvrdili da je do incidenta došlo nedugo nakon izricanja presude, službeno nisu povezali događaje.

Oko 9 sati brojne novinarske ekipe koje su se okupile na Rivi, gdje je postavljen velik plakat generala Gotovine, posjetila je generalova teta Marija Miočev. Inače, jutros je na zadarskom mostu u uvali Jazine osvanuo veliki transparent s natpismom 'Generale, čekamu tvoju zapovijed'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene