Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zavičaj Ante Gotovine

Poštuju generalove želje: U Pakoštanima bez euforije i prosvjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zavičaju Ante Gotovine presudu haškog tribunala očekuju bez euforije.

Prema željama generala neće biti javnih okupljanja, a ni prosvjeda u slučaju neoslobađajuće presude. Pakoštanci podršku generalima iskazuju molitvom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nemirna noć u okolici Zadra Pakoštane: Palili gume i kontejnere, blokirali ceste kamenjem i granama Slika nije dostupna Bez okupljanja U Kninu zastava spuštena na pola koplja

'Iščekujemo sutra što će biti, ali ja znam da će bit pušten, tako da nema sumnje. Dođite u subotu na feštu u Pakoštane', rekao je Nino Maksa iz Pakoštana. 'Smatraju ljudi da je normalno da mora biti oslobađajuća, da ne treba euforije nikakve, nikakvi, samo će biti na štetu toga svega', rekao je Ivan Pavlić.

>> 'Hvala Bogu da je poslao Gotovinu da mi bude prijatelj'

>> 'General Gotovina je smiren i cool, čudi se pesimizmu u Hrvatskoj'

Ponašaju se upravo prema željama Ante Gotovine. Načelnik općine generalov je blizak prijatelj i u stalnom su kontaktu. 'Na temu presude, normalno, nismo razgovarali. Naši razgovori se svode na, rekao bih, prikaz dnevnog života u Pakoštanama', rekao je načelnik Milivoj Kurtov. No, svi su svjesni važnosti ove presude.

'Najznačajnija odluka od osamostaljenja'

'Za nas najznačajnija odluka od, rekao bih, priznanja pa na ovamo', dodao je Kurtov. Cijela zadarska županija ispunjena je grafitima i plakatima s likom Gotovine. Podrška se ne iskazuje javnim okupljanjima. No, u ljudima je duboko ukorijenjeno nezadovoljstvo. '6. razred kaže 'Sestro kako to može biti, Srbi su nas napali, mi smo se branili i da se sada nama sudi. To je nešto nezamislivo i strašno'', ispričala je redovnica Adrijana.

Mjesni župnik i sestra Adrijana godinama se trude molitvom olakšati iščekivanje. 'Mi ovdje u Pakoštanima svaki dan molimo krunicu za pravednu presudu našim generalima', rekla je sestra Adrijana. A u rano jutro održat će i misu, a ta će crkva biti jedino mjesto gdje će se okupiti uoči presude generalima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene