Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio, ali bez detalja

Pahor: Znam da je Sanader ušao u Sloveniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Borut Pahor obaviješten je o dolasku Ive Sanadera u Sloveniju.

Slovenski premijer Borut Pahor potvrdio je na konferenciji za novinare kako je obaviješten da je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader prešao jedan od slovenskih graničnih prijelaza, ali nije htio o tome pobliže govoriti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završen višegodišnji spor Janša i Rop 'zakopali ratnu sjekiru' Slika nije dostupna Ne želi komentirati Sanadera Pahor zadovoljan suradnjom s Kosor

>> Imunitet Sanaderu skinut jednoglasno u manje od dvije minute

>> MUP: Nismo mogli spriječiti odlazak

>> 'Ako se utvrdi odgovornost policije, Karamako treba dati ostavku'

'O tome me obavijestila ministrica unutarnjih poslova i ovlastio sam ju da o tome izvijesti javnost ako za to bude interesa i ako ocijeni da je to potrebno', rekao je Pahor odgovarajući na novinarski upit je li istina da je bivši hrvatski premijer danas oko 11 sati prešao jedan od hrvatsko-slovenskih graničnih prijelaza.

Pahor je rekao novinarima da ih o tome može izvijestiti ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal, a nije htio odgovoriti ni na pitanje je li po njegovim obavijestima Sanader u Sloveniji.

Slovenska tiskovna agencija STA objavila je da je slovenska policija potvrdila da je Sanader ušao u Sloveniju, ali da nije mogla reći je li ju napustio ili se još uvijek nalazi u njoj.

U Sabor je ujutro stigao DORH-ov zahtjev za skidanje Sanaderova imuniteta. Sadržaj DORH-ova zahtjeva, o kojemu bi Mandatno-imunitetno povjerenstvo moglo raspravljati oko 14,30 sati, još nije poznat jer je riječ o klasificiranu tajnom dokumentu, no mediji javljaju da je osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju 'Fimi media'.

Poslije je potvrđeno da je Sanader iza 11 sati prešao hrvatsko-slovensku granicu na prijelazu u Bregani. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene