Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradski Ured za upravljanje u hitnim slučajevima u današnjem priopćenju, objavljenom zbog padanja staklenih ploča s nebodera na Trgu bana Josipa Jelačića, podsjeća kako je već upozoravao na opasnosti od neodržavanja visokih zgrada u Zagrebu.


Gradski je Ured upozoravao da sa zgrade 'Zagrepčanke' u Savskoj ulici pada kamena oplata te da limene oplate padaju i s nebodera u ulici Braće Domani. Ured ističe da danas nije bilo opasnosti za prolaznike te da nema ozlijeđenih kada su oko 14 sati s neboderu u Ilici 1, između 6. i 7. kata te 11. i 12. kata, na dvorišnu stranu nebodera pale staklene ploče promjera 1,5 metar puta 1,5 metar.

Vezani članci Temelji Njihovi temelji ne bi preživjeli ni manji potres, morat će ozbiljno porazgovarati s majstorima Donald Trump Trump proglasio novu naredbu: "Sve zgrade moraju izgledati prekrasno, po mogućnosti grčki ili rimski, da inspiriraju duh čovjeka"

Dodaje da je na terenu zagrebačka policija i predstavnik suvlasnika nebodera te da je Ured za upravljanje u hitnim situacijama teren pozvao i dežurnoga građevinskog inspektora, ali da su mjerodavni u tom inspektoratu ustvrdili da nije potreban izlazak dežurnoga građevinskog inspektora.

Nakon toga je Ured ponovo preko Centra 112 inzistirao da dežurni građevinski inspektor iziđe na teren.

>> Vjetar rušio staklene ploče s nebodera u Zagrebu

Zagrebački gradski Ured za upravljanje u hitnim slučajevima naglašava kako je potrebno pregledati fasadne ploče nebodera na Ilicu i na Gajevu ulicu, kako zbog vjetra koji trenutačno puše ne bi došlo do padanja staklenih stijena s nebodera, stoji u priopćenju. (Hina)