Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon prošlotjednog priloga Nove TV o nesaniranju urušenog balkona u Zagrebu, izvođač radova prvi put se javio stradaloj obitelji.


No, samo brzojavom u kojem najavljuje pomoć i ističe svoje teško zdravstveno stanje. Obitelj nije zadovoljna i najavljuje privatnu tužbu. Točno tri tjedna nakon urušavanja, posljednji ostaci propalog balkona uklonjeni su sa zgrade. Izvođač radova čekao je 20 dana, prije nego što im se odlučio prvi put javiti, brzojavom. 'Samo bog zna da istinski proživljavam najteže trenutke u svom životu. Isto tako samo bog zna da sam ga molio za vašu obitelj i da sam s vama proživljavao i proživljavam svaki dan. Oprostite, Andrija Rašić', stoji u brzojavu.

Vezani članci Građani Miamija odaju počast poginulima u urušavanju stambene zgrade Iz srušenog kompleksa u Miamiju izvučeno još jedno tijelo, 61 osoba se smatra nestalom: "Brojka nas je potresla" Prvo sučeljavanje Donalda Trumpa i Joe Bidena - 3 Trump tužio Twitter, Facebook i Google, smatra da je žrtva cenzure: "Ovo je prekrasan razvoj za slobodu govora"

'Gospodin Rašić je poslao ovaj brzojav, ali nije došao na vrata da vidi u kakvom sam stanju i da me pita kako sam?', rekla nam je Milica Kuzmanović, koja je stradala u urušavanju balkona. Nakon brzojava, stiglo je i pismo, Rašićeva odvjetnika, a Kuzmanovići se pozivaju da postave svoje zahtjeve. 'To je jedan doista iskren poziv oštećenim da se jave i da im gospodin Andrija doista reparira štetu', rekao je u ime izvođača njegov odvjetnik, Branimir Grubelić.

Pod njegovim uvjetima ne želimo razgovarati - poručuje ogorčena obitelj izvođaču radova. Angažirali smo svoga odvjetnika za potražnju štete. 'Ja samo želim da pravda pobjedi i naš odvjetnik će mu odgovoriti kako će se oni dogovarati nek to bude na njima', objasnila nam je gospođa Milica. Neslužbeno doznajemo da se krim obrada protiv Rašića bliži kraju. Ovo je samo jedna od pet zgrada u Zagrebu koju je sagradio i u njima prodavao stanove bez uporabne dozvole.