Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema se novca

Pacijenti strahuju od nestašice lijekova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su bolnice u javnost pustile priču o prijetećoj nestašici lijekova, pacijenti su u strahu.

Pacijenti općih bolnica u Zadru, Dubrovniku i Puli šokirani su prijetećom nestašicom lijekova. Iako je nekim bolnicama Ministarstvo jučer isplatilo dio novca, u upravama ističu da je količina nedostatna za duže razdoblje, pa bi mogli biti ugroženi čak i hitni prijami.

Pročitajte i ovo Nedostupan lijek - 1 Borba oboljelih od multiplog mijeloma Hrvatska spasonosni lijek ne daje novooboljelima: "Molim vas, odobrite ga! Ako ne za mene, onda barem za nekoga tko će se naći u situaciji u kojoj sam ja" Ilustracija - 4 Udruge pacijenata i proizvođači Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova: "Među najgorima smo po inovativnim terapijama, a stanje će se i pogoršati"

>> BOLNICE: Nemamo novca za lijekove!

Ravnatelji bolnica razlog vide u podmirenju dugova kliničkih bolničkih centara, koji su pod nadležnošću Ministarstva zdravlja, dok je stanje općih bolnica prepušteno županijama.

'Diskriminacija građana Republike Hrvatske, pacijenata, je da se dogodi da u ovom trenutku Ministarstvo zdravlja odluči sanirati kliničke bolnice, rekao je ravnatelj OB Zadar.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene