Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što su bolnice u javnost pustile priču o prijetećoj nestašici lijekova, pacijenti su u strahu.


Pacijenti općih bolnica u Zadru, Dubrovniku i Puli šokirani su prijetećom nestašicom lijekova. Iako je nekim bolnicama Ministarstvo jučer isplatilo dio novca, u upravama ističu da je količina nedostatna za duže razdoblje, pa bi mogli biti ugroženi čak i hitni prijami.

>> BOLNICE: Nemamo novca za lijekove!

Vezani članci Vesna Ramljak Onkološki bolesnici najveće su žrtve lošeg sustava: "Oni su u strahu i kad znaju da će dobiti lijekove. Sad su emocije prenapregnute" Lijekovi, ilustracija - 2 Dug prema veledrogerijama i dalje raste: ''Bili smo prisiljeni pokrenuti zaštitne mehanizme, bolnice ulaze u poseban režim isporuke lijekova i medicinskih proizvoda''

Ravnatelji bolnica razlog vide u podmirenju dugova kliničkih bolničkih centara, koji su pod nadležnošću Ministarstva zdravlja, dok je stanje općih bolnica prepušteno županijama.

'Diskriminacija građana Republike Hrvatske, pacijenata, je da se dogodi da u ovom trenutku Ministarstvo zdravlja odluči sanirati kliničke bolnice, rekao je ravnatelj OB Zadar.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.