Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ravnatelji bolnica u Puli, Zadru i Dubrovniku potvrdili su nam kako je nestašica lijekova neizbježna ako ne plate račune! A novca, kažu - nemaju.


Rezervi citostatika za oboljele od raka i antibiotika u dubrovačkoj Općoj bolnici nema. Nestašica je svih lijekova i medicinskog materijala, rekli su nam ravnatelji bolnica u Zadru, Puli i Dubrovniku. Zbog neredovitih i zakašnjelih plaćanja veledrogerije su ih obavijestile kako će im ubuduće isporučivati tek polovicu plaćenih lijekova, sve dok se na taj način ne podmiri dug.

>> Očekuje nas nestašica lijekova?!

Vezani članci Srednjoškolski đački dom u Zadru Policija kazneno prijavila ravnatelja učeničkog doma: Strancima privatno naplaćivao karantenski smještaj u domu Turisti u Dubrovniku Svi se pitaju postoji li doista u Dubrovniku nacistički i rasistički klub? "Dubrovnik simbolizira slobodu i takve izjave štete"

Kad je u pitanju Pula, riječ je o iznosu od 118 milijuna kuna, rekao nam je ravnatelj Opće bolnice Pula dr. Lems Jerin. "Radimo sve da pacijenti ne osjete krizu. Ali rješenje treba doći unutar mjesec dana", priznao nam je dr. Jerin i dodao kako liječenje svih pacijenat čije se stanje neće pogoršati mogu odgoditi za mjesec do dva.

>> Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova: Država duguje milijardu kuna

"Jučer sam poslao apel za pomoć ministru i moram reći da mi se odmah javio, za sat-dva. Rekao je da je sa svojim suradnicima u razgovorima sa svim veledrogerijama i da će se stanje riješiti", rekao nam je Branko Bazdan, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik. Priznaje kako nema mjesta panici i da će svi hitni slučajevi biti rješeni.

>> Dramatičan apel s Odjela onkologije: Temperature iznad 40, a nemamo klime!

Dr. Dario Nakić, ravnatelj Opće bolnice Zadar, uvjerava nas kako za sada pacijenti ne osjete nestašicu, ali i da imaju manje lijekova nego bi trebali imati. Njihov dug iznosi 130 milijuna kuna.

>> Apel zagrebačkih bolnica! Istopile se zalihe krvi!

Opće bolnice u ingerenciji su županija, a klinički bolnički centri su briga države. Ravnatelji kažu kako se ova situacija ponavlja iz godine u godinu, te se nadaju skorom trajnom rješenju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.