Pacijent starije životne dobi preminuo je u vozilu za sanitetski prijevoz istarskoga doma zdravlja u kojem je bio samo vozač nakon što je otpušten na kućnu njegu iz riječkoga KBC-a.

Galerija


11 dana liječio se od upale pluća kao posljedice težeg oblika gripe. Iz istarskoga doma zdravlja kažu da im nije bilo napomenuto da je potrebna i medicinska pratnja, dok su u riječkom KBC-u smatrali da se medicinska pratnja podrazumijeva jer je riječ o težem, ležećem pacijentu.

Vezani članci Milan Kujundžić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ništa od dogovora: "Vlada nam nije ponudila ništa konkretno, samo kupuju vrijeme" Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Zagrebački liječnici podržali eventualni štrajk: "Dogovoreno povećanje plaća su mrvice sa stola"

"Svi upalni paramnetri, rengenske pretrage i opće stanje ukazivali su na to da više te bolesti i nema, a bio je po standardnom protokolu liječen, po svim pravilima struke. Po svim pravilima struke nije bilo propusta da nastavi liječenje u kućnim uvjetima", rekao je dr. sc. Igor Barković, zamjenik voditelja odjela pulmologije. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr