Pacijent starije životne dobi preminuo je u vozilu za sanitetski prijevoz istarskoga doma zdravlja u kojem je bio samo vozač nakon što je otpušten na kućnu njegu iz riječkoga KBC-a.

Galerija


11 dana liječio se od upale pluća kao posljedice težeg oblika gripe. Iz istarskoga doma zdravlja kažu da im nije bilo napomenuto da je potrebna i medicinska pratnja, dok su u riječkom KBC-u smatrali da se medicinska pratnja podrazumijeva jer je riječ o težem, ležećem pacijentu.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Crna subota na hrvatskim prometnicama: Četvero ljudi poginulo u prometnim nesrećama Hitna pomoć (Foto: Dnevnik.hr) Zdravstveni horor na jugu: Čitav Dubrovnik na samo jednom timu Hitne pomoći s liječnikom, a ministar tvrdi - nema drame

"Svi upalni paramnetri, rengenske pretrage i opće stanje ukazivali su na to da više te bolesti i nema, a bio je po standardnom protokolu liječen, po svim pravilima struke. Po svim pravilima struke nije bilo propusta da nastavi liječenje u kućnim uvjetima", rekao je dr. sc. Igor Barković, zamjenik voditelja odjela pulmologije. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr