Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija u vojarni

Ozlijeđenog pirotehničara posjetio Kotromanović: 'Eksplodirala je vjerojatno kasetna bomba'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Ante Kotromanović posjetio je ozlijeđenog pirotehničara u općoj bolnici Knin te pri tom rekao kako je vjerojatno eksplodirala kasetna bomba, ali i da se uzroci nesreće još istražuju.

Pirotehničar Davor Perković koji je jučer ozlijeđen u eksploziji koja se dogodila u vojarni pokraj Knina, nalazi se u općoj bolnici Knin.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Ilustracija Teško su ozlijeđeni Strašne ozljede na radu: Eksplodirala plinska boca, vatra radniku zahvatila glavu i šake

>> Preminuo jedan od pirotehničara: 'Bio je među najboljima u Hrvatskoj vojsci'

Jutros su mu u posjet došli, ministar obrane Ante Kotromanović, gradonačelnica Knina Josipa Rimac i general bojnik Mate Ostović.

Ministar je u bolnici razgovarao s ozlijeđenim pirotehničarom. Izrazio je sućut obitelji poginulog pirotehničara. Kotromanović je pohvalio tim bolnice u Kninu i kazao kako je ministarstvo cijelo vrijeme od nesreće s njima bilo u kontaktu.

Uzroci eksplozije se istražuju

Uzroci nesreće još se istražuju, a vjerojatno je, kaže ministar, eksplodirala kasetna bomba. Napominje kako je to područje puno eksplozivnih naprava i da je veoma bitno da se raščisti te se radovi pirotehničara na području vojarne u Pađenima nastavljaju.

Josipa Rimac rekla je kako su na kninskom području veliki problem zaostale mine, ali i eksplozivna sredstva zaostala još iz Drugog svjetskog rata te je navela primjer još jedne vojarne u blizini - one u Golubićima.

Podsjetimo, u jučerašnjoj eksploziji koja se dogodila oko 10:40 došlo je prilikom čišćenja i sanacije terena u vojarni u mjestu Pađene kod Knina. Pri tom je od ozljeda preminuo pirotehničar Marko Odžak. Ozlijeđeni su pirotehničari Davor Perković koji je zadržan u bolnici, te Dalibor Batinić koji je pušten kući.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene