Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi u Maksimiru

Ozlijeđeni policajac: 'To je bio rat, užas'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ostao sam bez oka i ne znam kako ću sada prehranjivati obitelj. 14 godina radio sam u specijalnoj i interventnoj policiji, ali ovakvo što nikad nisam vidio. To je bio rat, užas' rekao je Kristijan Trokter policajac koji na Maksimiru izgubio oko i zadobio ozljede sluha.

Kristijan Trokter, 33-godišnji policajac, liječi se na očnom odjelu KBC-a Rebro od ozljeda koje je zadobio od detonacije topovskog udara u akciji spašavanja zaštitara na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona nakon utakmice u subotu. Snažni potisak prodro mu je pod vizir kacige i izbio oko, a popucali su mu i bubnjići, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

>> Policija: Pištolj policajca opalio je slučajno

'Najteže nam pada što se jutros u medijima moglo pročitati i čuti da su policajci ti koji su isprovocirali sukobe. Naš Kristijan išao je spasiti kolege zaštitare i evo kako je prošao. Ima 33 godine i država je sada dužna stati uz njega i obitelj, ali i sve policajce koji su ugroženi na radnome mjestu', rekao je Kristijanov tast.

Podsjetimo, tijekom utakmice policija je na sjevernoj tribini upotrebila sredstva prisile kako bi spriječila napade navijača na zaštitare. Priveden je 91 navijač, od toga 66 domaćih i 25 gostujućih navijača. Pregledom videosnimaka tribine policija će pokušati otkriti tko je od navijača bacio kobnu eksplozivnu napravu kojom je teško ozlijeđen Trokter.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene