Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javite ako ga vidite!

Ozlijeđeni dobri dupin Bojan viđen južno od Lošinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobri dupin Bojan ozlijeđen je nedavno kada ga je netko gađao harpunom. Bojan je viđen jučer s harpunom u leđima, a uočen je i danas ujutro.

'Dobri dupin Bojan uočen je danas ujutro južno od Lošinja, a ugledao ga je jedan ribar. Nije mogao biti ulovljen kako bi mu se odstranio harpun jer je preaktivan', kaže Draško Holcer, predsjednik Instituta Plavi Svijet.

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Dostava humanitarne pomoći u Pojas Gaze iz zraka Neizvjesnost u Gazi VIDEO Španjolska nad Pojas Gaze ispustila 26 tona hrane pa upozorila: "Ovaj način nije efikasan"

Podsjetimo, Bojan je dobri dupin koji je ustrijeljen podvodnom puškom, a pronađen je jučer oko 11:30 kod Oliba u Virskom moru, a najčešće se kreće oko Lošinja.

>>Hoće li dupin Bojan preživjeti ozljedu od harpuna?

Unatoč tome što se čini da je dupin dobro, njegov opstanak ovisi o tome hoće li harpun biti odstranjen.

'S obzirom da je dobri dupin Bojan ozlijeđen, molimo sve koji ga u idućim danima opaze na moru da nam to i dojave (pošalju fotografije opažanja ako postoje) na naš telefon 051 604666, faxom 051 604668 ili emailom info@plavi-svijet.org kako bi mogli pratiti lokaciju i stanje životinje te kako bi u slučaju potrebe mogli pravovremeno reagirati', poručuju iz Plavog svijeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene