Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mons. Valentin Pozaić poručio:

'Ovo je totalitarna vlada iz '45., s ministrom komesarom i skojevcem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić nazvao je aktualnu vladu totalitarnom 'iz 1945.', a ministra zdravlja komesarom i skojevcem.

Osvrćući se u propovijedi, na misi za kardinala Stepinca, kako javlja Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije, mons. Pozaić osvrnuo se i na aktualnu raspravu o izjavi ministra Ostojića o početku ljudskog života i rekao da smo se 'prošlih dana naslušali začudnih antropologija i sofizama o čovjeku malom i velikom, moćnom i slabom, morali smo slušati svakojaka govorenja o prvenstvu nekih interesa jednih nad temeljnim pravom na život drugih'.

Pročitajte i ovo Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov Ilustracija Muškarcu će suditi Oltar na kojem se par poseksao opet u funkciji: Sve je spremno za katolički obred, žena prihvatila kaznu

>> Rajko Ostojić: 'Mi ćemo odlučiti kakav će biti Zakon o pušenju a ne EU'

' Sukladno zacrtanome, giljotina je proradila, nije zarđala: Glave članova Nacionalnog povjerenstva za medicinsku oplodnju već su se otkotrljale. Istini za volju: mandat im nije istekao, zakon se nije promijenio; promijenila se partija', rekao je mons. Pozaić, podsjetivši da su izjavu ministra o početku ljudskog života hrvatski biskupi ocijenili kao 'nestručnu, nehumanu, ideološki motiviranu'.

'Vraća li se to 1945., kad je vrijedilo: Drug komesar je rekao: 'Nema Boga!' i - nema Boga. Danas drug komesar kaže: 'Nema čovjeka-embrija!' i - nema čovjeka-embrija. Za jedne može biti, u razna doba – za druge ne. Ovisi o procjeni i samovolji pojedinca-partijca. Skojevci su opet u modi. Ignorancija i arogancija imaju pravo javnosti. Notorna je komunistička ideologija: sve što nije na liniji partije, tim samim je osuđeno kao rigidno i konzervativno, klero-fašističko', rekao je biskup Pozaić.

'U Hrvatskoj je moguće zastupati ovakve stavove jer nije provedena lustracija'

'Takvih smo se floskula naslušali 50 godina tijekom udružene zločinačke komunističke diktature u 20. stoljeću. Takvi se stavovi danas opravdavaju prizivom na 21. stoljeće. Po očitovanoj ignoranciji i aroganciji, koju do danas nitko nigdje nije demantirao, mogli bi pripadati u 21. stoljeće - prije Krista! Tamo nekamo gdje nema ni embriologije, ni Dekaloga, ni Hipokrata. Kako je moguće u državi Hrvatskoj, danas, zastupati tako ekstremno rigidne i zaostale, ideološki zaslijepljene partijske stavove? Jednostavno: moguće je - jer u Hrvatskoj nije provedena lustracija', ustvrio je on u svojoj homiliji, upozorivši da je premijer elektronsku poštu građana, koju je inicirala građanska akcija 'I ja sam bio embrij', nazvao 'spamom', tj. smećem.

'Valja se upitati, znači li to da su za predsjednika Vlade i svi ti hrvatski građani, koji su se usudili iznijeti svoje mišljenje, također: 'spam' = smeće?! Koji si predsjednik vlade, demokratske, može to dopustiti, i opstati? Može onaj - totalitarne, iz '45.! – rekao je mons. Pozaić, dodavši da "na prežalosnom sramotnom procesu, iz onih drugarskih, navodno antifašističkih vremena, čula se riječ čovjeka smirene savjesti, riječ Blaženika: 'Moja je savjest čista!', zaključivši da je Stepinčeva 'savjest bila nježna, osjetljiva na dobro i zlo, Bogu i čovjeku vjerna'. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene