Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dragan Vasiljković tvrdi da odluka australijskog suda o njegovom neizručivanju Hrvatskoj predstavlja presedan.


Kapetan Dragan je zaključio kako na temelju te odluke više niti jedan Srbin iz Australije neće moći biti izručen Hrvatskoj. Vasiljković je odluku suda ocijenio kao šamar fašističkim strujama u Hrvatskoj, što je rekao u intervjuu za frankfurtsko izdanje srbijanskih Vesti. Vasiljković je istakao kako ne govori o cijeloj zemlji nego o strujama zbog kojih je i danas korumpiran pravni sustav te zbog kojih je od prvog dana tražio da mu se sudi u Australiji.

Vezani članci Slika nije dostupna Kapetan Dragan ostaje u australskom zatvoru Slika nije dostupna Kapetan Dragan tuži Hrvatsku, želi van iz zatvora

>> Kasnila žalba: Kapetan Dragan pušten iz zatvora

'Nemojte ovo protumačiti kao moju mržnju prema Hrvatima. Ja i danas među njima imam puno prijatelja koje cijenim i kojima se ovo gadi isto kao i meni. Ali, tamo postoje struje koje i dalje ratuju. Ovaj šamar koji smo im zadali je šamar od kojeg se neće dugo oporaviti', rekao je Vasiljković. Smatra da se radilo o pritisku na Srbe koji se žele vratiti u Hrvatsku, a ne o njemu. 'Najvažnije je što stotine Srba koji su živjeli u strahu da će biti izručeni, sada mogu koračati uzdignute glave', rekao je Vasiljković.