Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TKO STOJI ZA OVOGA?

Pogledajte sadržaj prijetećeg maila poslanog sudovima diljem Hrvatske, prijete i Vladi

Prijeteći mail
Prijeteći mail DNEVNIK.HR
Aktualno Galerija Prijeteći mail Prijeteći mail Foto: DNEVNIK.HR Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images +0 Prijeteći mail Galerija 1/3 >>
Većina dojava o bombama po sudovima diljem Hrvatske bila je lažna. U puno gradova još uvijek traju pregledi. Dojave o bombama dobili su i neki šoping-centri.

"U sudu je postavljena bomba. Srušit ćemo Vladu Republike Hrvatske. Mi nismo u ratu s običnim građanima. Molimo napustite zgradu. Ne treba nam smrt. Cilj - uništavanje zgrada. Molim te, nemoj to ignorirati. Naša upozorenja."

Tako glasi tekst upozoravajućeg e-maila koji je stigao na brojne adrese diljem Hrvatske. 

Dojave o bombama stigle su u 20-ak gradova. Pregledima pirotehničara utvrđeno je da su dojave o eksplozivima na sudovima u više gradova bile lažne, a nakon što je policija izvijestila o porukama koje su primile pravosudne institucije u cijeloj Hrvatskoj, zbog dojave o bombama evakuirano je i nekoliko trgovačkih centara.

Nakon pregleda utvrđeno je da su dojave bile lažne, dok u brojnim gradovima pregledi još uvijek traju. 

Policija istražuje tko stoji iza ovih dojava. 

Prva prijetnja bombom poslana je Vrhovnom sudu putem elektroničke pošte, čiji je predsjednik rekao da je dojava zaprimljena tijekom sastanka s delegacijom ukrajinskog vrhovnog suda te kako mu se čini da je to povezano.

Prijeteći mail Prijeteći mail Foto: DNEVNIK.HR

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene