Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zima u Hrvatskoj

'Ovo je kataklizma': U Splitu oko 400 ozlijeđenih na poledici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na hitni kirurški odjel splitskog Kliničkog bolničkog centra po večerašnjim je podacima, tijekom četverodnevnih vremenskih neprilika, primljeno oko 400 osoba s lomovima od padova na snijegu i poledici.

Tako masovne ozljede, uglavnom Splićana, ravnatelj KBC-a Dujomir Marasović usporedio je danas s ‘ratnim stanjem’.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Prijelomi zbog skliskih površina - 4 Pripazite! Posljedice leda i skliskih površina: Do poslijepodneva 30-ak ljudi završilo u bolnici

‘Ako civilne vlasti nisu u stanju urediti život, neka vlast predaju vojsci’, rekao je Marasović, koji je tijekom dana i večeras u medijima više puta oštro prozivao lokalne i državne vlasti da su posve nespremno dočekale vremenske neprilike.

>> Splićanka se ne odriče štikli ni na ledu!

Predstojnik klinike za kirurgiju KBC-a Vedran Radonić rekao je danas da je hitni kirurški odjel morao prekinuti sve 'hladne prijame' kako bi mogao primiti, operirati i osigurati postelje ozlijeđenima na snijegu i ledu. Stanje je nazvao kataklizmom.

Gradonačelnik Splita Željko Kerum jučer je rekao kako građani Splita nisu navikli na snijeg, ali im je drago što je pao.

'Situacija je pod kontrolom, nije ništa alarmantno', rekao je Kerum dodajući da se stanje u Splitu 'malo preuveličava' te da je njemu osobno 'sve to skupa malo smiješno'. 'Daj Bože da ovako bude i sljedeće godine', rekao je Kerum i dodao kako je 'lipo' što je pao snijeg.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene