Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na hitni kirurški odjel splitskog Kliničkog bolničkog centra po večerašnjim je podacima, tijekom četverodnevnih vremenskih neprilika, primljeno oko 400 osoba s lomovima od padova na snijegu i poledici.


Tako masovne ozljede, uglavnom Splićana, ravnatelj KBC-a Dujomir Marasović usporedio je danas s ‘ratnim stanjem’.

Vezani članci Zlostavljanje, ilustracija Šokantan zločin u Splitu: Majka iz pakla silovala vlastitog sina, osuđena je na nepunih pet godina zatvora Andrej Plenković u Splitu se sastao s lokalnim čelnicima Plenkovićeva nezgoda u Splitu: ''Oooo, ovo još nisam nikad... Nisam vas dirao, da ne bi sad netko nešto drugo mislio''

‘Ako civilne vlasti nisu u stanju urediti život, neka vlast predaju vojsci’, rekao je Marasović, koji je tijekom dana i večeras u medijima više puta oštro prozivao lokalne i državne vlasti da su posve nespremno dočekale vremenske neprilike.

>> Splićanka se ne odriče štikli ni na ledu!

Predstojnik klinike za kirurgiju KBC-a Vedran Radonić rekao je danas da je hitni kirurški odjel morao prekinuti sve 'hladne prijame' kako bi mogao primiti, operirati i osigurati postelje ozlijeđenima na snijegu i ledu. Stanje je nazvao kataklizmom.

Gradonačelnik Splita Željko Kerum jučer je rekao kako građani Splita nisu navikli na snijeg, ali im je drago što je pao.

'Situacija je pod kontrolom, nije ništa alarmantno', rekao je Kerum dodajući da se stanje u Splitu 'malo preuveličava' te da je njemu osobno 'sve to skupa malo smiješno'. 'Daj Bože da ovako bude i sljedeće godine', rekao je Kerum i dodao kako je 'lipo' što je pao snijeg.