Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan poslije

Predsjednica se pohvalila ulovom na Facebooku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović noć je provela u društvu ribara na brodu i pomagala im. Fotografije svojeg boravka na ribarskom brodu, objavila je na svojoj Facebook stranici.

"Ovo je bogatstvo hrvatskog mora", rekla je Grabar Kitarović, pomažući ribarima nakon uspješnog ulova. Predsjednica je bila izrazito zadovoljna ulovom plave ribe.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Ilustracija Izvanredno otkriće FOTO Čudovište od 300 kilograma: Ribari u Kambodži pohvalili se nevjerojatnim ulovom

Predsjednica se s ribarima koćaricom otisnula na more

Predsjednica je put iskoristila i kako bi se upoznala s problemima i poteškoćama s kojima se naši ribari svakodnevno suočavaju.

 

[NAŠE MORE] Nakon noći provedene s ribarima u lovu na plavu ribu, Predsjednica je bila izrazito zadovoljna ulovom: "Ovo...

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Tuesday, July 14, 2015

Nakon noćnog ribarenja u zadarskom akvatoriju na kočarici Sin Kali I. predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović rano jutros vratila se s ribarskom posadom u Kali, a u izjavi novinarima istaknula je važnost modernizcije ribarskih brodova, te reguliranje statusa i prava ribara.

Predsjednica je s ribarima iz Kalija na otoku Ugljanu koćaricom, u vlasništvu Mate Lukina, krenula u ribolov sinoć oko 20,30 sati. "Vidim da su ribari zadovoljni ulovom, i ja sam zadovoljna. Divim se tim ljudima, cijelu noć strpljivo smo čekali. Uvjeti su bili idealni, ali mogu samo zamisliti kako je ribarima po kiši, vjetru i hladnoći", izjavila je jutros Grabar Kitarović po povratku u Kali.

"Modernizacija brodova jedan je od ključnih aspekata na kojima moramo raditi, ali koliko čujem od ribara, stvari idu na bolje. Najveći su problemi s registracijom, s resornim Ministarstvom, u reguliranju statusa i prava, vrijeme koje je potrebno da se dobiju dozvole", dodala je hrvatska predsjednica.

Vlasnik kočarice, ribar Mate Lukina rekao je da je ulovljeno 10 tona inčuna, koji će biti otpremljeni u ribarsku zadrugu Omega 3 u Šopotu pokraj Benkovca. Inčuni će biti smrznuti i izvezeni najvjerojatnije na španjolsko tržiste, kazao je.

Fotografije prije ukrcaja predsjednice Grabar Kitarović i riberske posade na kočaricu u Kalima objavila je Facebook stranica 'Otoče, volim te'. Prije ukrcaja u Kalima predsjednica je na svom Facebook profilu objavila - "Naše more. Predsjednica se s ribarima koćaricom otisnula na more. Poželimo im dobar ulov!"

Prije posjeta Kalima predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović jučer je posjetila Knin, gdje je s predstavnicima grada Kina, Šibensko-kninske županije te zapovjednicima "Oluje" i veteranskim udrugama razgovarala o pripremama za obilježavanje 20. obljetnice osloboditeljske vojno redarstvene operacije "Oluja", 5. kolovoza u Kinu. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene