Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIDEO: Premijerka nikome ne želi to što je ona prošla

'Ovo je bila najteža godina za HDZ, ne može se mjeriti s ničime prije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka je istaknula kako je protekla godina bila turbulentna za HDZ.

'Možda je ovo bila i najteža godina za nas, ali izvukli smo pouku, a ona glasi povratak korijenima', istaknula je Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Zajedništvo je najveća vrednota' Premijerka Kosor upisala se u Knjigu žalosti Slika nije dostupna Kolumna Mislava Bage Kolumna Mislava Bage: Državnik ili praktikant

>> Kosor: Rezultate na polju investicija očekujem već u siječnju

'Ne spadam osobe koje se osvrću unatrag. Što je bilo, bilo je. Počelo je teško sa turbulentnim događajima. Počelo je teško i neočekivano. Bitno je da smo to uspješno savladali. Najvažnije je, što vi mediji nekada ne priznajete, da smo mi u vodstvu stranke jedinstveni i da smo prijatelji koji rade zajedno. Da smo svjesni da radimo u osobito teško vrijeme za stranku. Nikome ne bih poželjela da prolazi kroz tako nešto, ni sebi ni prijateljima. Korak po korak sve teškoce savladavamo. Ja mislim da će nas to osnažiti. Ovo iskustvo iz 2010. teško da se može mjeriti s bilo čim prije', rekla je Kosor.

Premijerka je rekla da sve koege u stranci u ovim teškim trenucima često podsjeti na program Franje Tuđmana. 'Često se prisjećam Franje Tuđmana i podsjećam sve na program stranke u kojem je sve zapisano davnih godina kada je Tuđman osnivao HDZ i kada je želio Hrvatsku u kojoj će ljudi moći dostojno živjeti od svoga rada.

'Svakako bi bilo dobro da to sve nismo morali proživljavati'

Jadranka Kosor je na domjenku rekla kako je osobito ponosna na borbu protiv korupcije. 'Osobito sam ponosna jer smo uspjeli širiti prostor za borbu protiv korupcije, ulazak u EU i gospodarski oporavak. Osobito je osjetljivo ovo prvo i mislim da smo tu pokazali svoju snagu', rekla je premijerka.

'Neću reći da je ovo godina koju bih najradije zaboravila jer svako takvo iskustvo donosi jednu novu snagu. Svakako da bi bilo dobro da to nismo trebali proživljavati, ali tako su se stvari dogodile. Mislim da osnaženi možemo gledati u budućnosti', zaključila je na kraju Kosor.

U pratnji najužeg vodstva HDZ je 50 tisuća kuna predao majci preminule Ane Rukavine, točnije zakladi Ane Rukavine.

Jadranka Kosor ranije je na posljednjoj sjednici Vlade u ovoj godini rezimirala godinu posebno se zahvalila MUP-u zbog borbe protiv korupcije. Premijerka je istaknula i nove zakone čija će primjena dosta pomoći Hrvatskoj na putu prema Europskoj uniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene