Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mjerama iz Nacionalnog plana zapošljavanja i ulaganjima iz nekoliko izvora u ovoj bi se godini moglo radno aktivirati oko 150 tisuća ljudi, istaknula je premijerka Jadranka Kosor na današnjoj sjednici Vlade na kojoj je usvojen plan za poticanje zapošljavanja u 2011. i 2012. godini.


Plan ima devet osnovnih strateških ciljeva, primjerice -povećanje zapošljavanja žena, starijih osoba, mladih, -rješavanje problema dugotrajne nezposlenosti, itd.

Vezani članci Novi paket mjera - 4 Detalji Vladina paketa za suzbijanje inflacije i pomoć građanima Ilustracija Poskupjelo je gorivo: Ovo su nove cijene

Plan sadrži 31 provedbenu mjeru i 175 provedbenih aktivnosti u nadležnosti 31 institucije, kazao je ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Uz sredstva Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i više ministarstava, plan će biti potpomognut i sredstvima EU.

>> Nećemo više uvoziti pastire i samaraše – te poslove radit će nezaposleni Hrvati

Premijerka ističe kako je primjerice kroz resor regionalnog razvoja predviđeno 450 milijuna kuna za obnovu ratom oštećenih objekata, 200 milijuna kuna za razvoj otoka, 170 milijuna za programe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, 160 milijuna za poticanje malog i srednjeg poduzetništva, obrta i zadruga, 150 milijuna za zapošljavanje branitelja.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju