Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka ih puno posla

Nema više gubljenja vremena, Milanović uvodi kontrolore rada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema više čekanja i gubljenja vremena. Vlada, ako želi pomak naprijed, mora ubrzati reforme. Jasna je to poruka kreditnih agencija. Milanović je zbog toga oformio i kontrolore iz ministarskih redova koji će na tjednoj bazi nadgledati koliko tko radi.

Branko Grčić, Ivan Vrdoljak, Mirando Mrsić i Siniša Hajdaš Dončić svakog tjedna kontrolirat će brzinu provođenja reformi. Svaki iz svog resora. 'Promjene moramo napraviti jer očito da ovako ne ide dalje', rekao je Mrsić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Točno u podne Grčić, Vrdoljak i Dončić o rezultatima u gospodarstvu Slika nije dostupna Ostvareni vremenski uvjeti Hajdaš Dončić: Radovi idu dalje!

Jasno je to bilo i kreditnim agencijama koje su Hrvatskoj zbog toga snizile kreditni rejting. Već do Nove godine četverac očekuje pomake. 'To znači da moramo imati i kompletno usvojene planove investicija javnih poduzeća, da imamo njihove programe restrukturiranja po kojima će se morati ponašati u idućoj godini', kaže Grčić.

>> 'MMF može doći samo ako ga pozovemo, ali mislimo da to nije potrebno'

A za taj je posao zadužen Siniša Hajdaš Dončić. Čeka ga restrukturiranje, otkazi i češljanje prava iz kolektivnih ugovora. Branko Grčić tu je da iskoristi sredstva iz fondova Europske unije. Javna poduzeća, lokalne sredine i nevladine udruge imaju najveće šanse.

Za investicije nužno je i ukloniti ekonomske barijere što će nadgledati ministar gospodarstva. Opsežniji posao čeka i ministra rada. Sa sindikatima je tek na pola puta. Hrvatska je u međuvremenu broj nezaposlenih povećala na više od 351 tisuću. Od početka krize 170 tisuća osoba ostalo je bez posla, nezaposlen je svaki treći stanovnik. Izmjene Zakona o radu trebale bi donijeti fleksibilnost.

Tu je još pitanje ugovora, prekovremenih, radnog vremena. I cijeli niz zakona koji se treba promijeniti. Za ovu zadaću ministri više nemaju popravni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene