Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pončo i Toro

''Ovako izgledaju ruke našeg kolege'': Spašena dva štenca nakon višesatnog pokušavanja, sada traže dom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon višesatnog pokušavanja, spašena su dva štenca u blizini napuštene tvornice na Žitnjaku. Smještena su u azilu Dumovec i traže dom.

Iz azila Dumovec objavili su fotografije spašenih štenaca, ali i ruku njihovog kolege koji je satima pokušavao doći do uplašenih štenaca u blizni Žitnjaka. Rade na njihovoj socijalizaciji s obzirom da su bili izrazito uplašeni.

''Ovako izgledaju ruke našeg kolege nakon što je satima sudjelovao u hvatanju dva mlada psa u krugu jedne napuštene tvornice na Žitnjaku! Njegovo pak lice kaže da je sve imalo smisla'', napisali su iz azila Dumovec na svom Facebook profilu.

Dobili su dojavu s fotografijama da velikim prostorom gdje se nalaze razni silosi i skladišta, lutaju kujica i dva veća šteneta.

''Kad je naša terenska ekipa tamo stigla, opazili su samo štence. Psići nisu navikli na prisustvo čovjeka, pa su bježali koliko su ih noge nosile, te se zavlačili na teško dostupna mjesta. Naši kolege nisu željeli odustati, a kad su pse konačno uhvatili, zaprepastilo ih je koliko su psi izbjegavali bilo kakav kontakt s njima. Okretali su glavu od ljudskog pogleda, klupčali se'', opisali su spašavanje iz Dumovca.

Ističu da su ih u veterinarskoj ambulanti jedva uspjeli pregledati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NA RAZINI EU Nezakonita trgovina, krivolov, nesreće... Zastupnici traže zabranu korištenja divljih životinja u cirkusima

Pročitajte i ovo Krave zaštitnici životinja se bune Ministarstvo o odstrelu podivljalih životinja u Dolini Neretve: "Razmatramo prijedloge koji su pristigli u posljednja dva dana".

''Utvrdili smo da je riječ o dva muška šteneta u dobi od četiri mjeseca. Dali smo im imena Pončo i Toro. Sada radimo plan njihove socijalizacije. Nadamo se da će zavoljeti prisustvo čovjeka i da će uskoro dobiti i svoje ljude'', zaključili su iz azila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene