Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorski život

Ovako će izgledati život Ive Sanadera u zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odmah iz sudnice Ivu Sanadera pravosudna je policija prebacila u zatvor u Remetincu. Evo kako će ondje izgledati njegova svakodnevica za vrijeme izdržavanja kazne.

Sa Županijskog suda bivši premijer otpraćen je ravno u zatvor u Remetincu. Sanaderovi odvjetnici otišli su nakon suđenja njegovoj kući po najnužnije stvari za život u zatvoru.

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Slika nije dostupna Slučaj Fimi media Danas u sudnici: Sanadera čuvaju četiri pravosudna policajca

Ovo mu je treći boravak u zatvoru. Sedam mjeseci proveo je u salzburškom, a zatim još pet mjeseci u Remetincu s ozlijeđenom nogom. Drugi boravak u zagrebačkom zatvoru bit će po jednako strogim pravilima, koja vrijede za sve zatvorenike. Mala ćelija s krevetom, umivaonikom, WC-om i ormarom za osobne stvari.

>> Sanaderu 10 godina zatvora: Ratni profiter i izdajica nacionalnih interesa!

Buđenje u 6:30, higijena, doručak pa pospremanje ćelije, tako će izgledati jutra bivšeg premijera. Moći će šetati zatvorskim krugom, koristiti dvoranu za košarku i nogomet te teretanu. Televizor se gasi u 23 sata. Samo subotom, nedjeljom i blagdanom u ponoć.

Ima pravo na liječničku pomoć, na usluzi su zatvorski frizer i brijač. Hrana isključivo zatvorska jer se ukinulo pravo na naručivanje iz restorana. Redoviti telefonski pozivi, a šest puta na mjesec moći će primati posjetitelje.

Ivo Sanader redovito će ipak odlaziti iz Remetinca na ročišta za preostale slučajeve u kojima je optužen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene