Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U nazočnosti predsjednika Sejdiua

Otvoreno veleposlanstvo Kosova u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veleposlanstvo Republike Kosovo službeno je otvoreno u središtu Zagreba u nazočnosti kosovskog predsjednika Fatmira Sejdiua i hrvatskog ministra za vanjske poslove i europske integracije Gordana Jandrokovića.

Kosovo je 17. veljače slavilo drugu godišnjicu neovisnosti, a predsjednik Sejdiu je doputovao u Zagreb  na inauguraciju novog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića tako da je 'ovo bila dobra prilika za otvaranje veleposlanstva', izjavio je kosovski veleposlanik Valdet Sadiku.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

Od proglašenja neovisnosti, Kosovo je priznalo 65 zemalja, a do sada je otvorilo 21 veleposlanstvo, rekao je veleposlanik. Diplomatski odnosi između Hrvatske i Kosova uspostavljeni su 30. lipnja 2008. godine.

Sadiku: Za nas je Hrvatska vrlo važna zemlja

Veleposlanik Sadiku izjavio je da Kosovo ima odličnu suradnju s Hrvatskom. 'Za nas je Hrvatska vrlo važna zemlja. Ona je dobar model na koji se možemo ugledati i što se tiče integracije u NATO, što je cilj i Kosova kao neovisne države, i u Europsku uniju do koje Hrvatsku dijeli samo korak do članstva', kazao je.

Hrvatska je već ranije na Kosovu otvorila otvorila svoje veleposlanstvo. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene